Ingredientai: 1 jautienos antrekoto arba išpjovos kepsnys 1 šakelė rozmarino Šiek tiek česnako Druskos pagal skonį Pipirų pagal skonį Aliejaus kepimui Paruošimo būdas: Įkaitinkite keptuvę […]
Sotus koldūnų apkepas su sūriu ir grietinėlės padažu – vos per pusvalandį
Ingredientai: 500 g šaldytų koldūnų su kiaulienos įdaru 200 ml grietinėlės (tinka bet kokio riebumo) 100 g sūrio, gerai besilydančio 100 g šaltai rūkyto kumpio […]
Tradiciniai kūčiukai su aguonomis – iš orkaitės tiesiai ant šventinio stalo
Ingredientai: 500 g kvietinių miltų (550 C) 280 ml šilto vandens 4 šaukštai aliejaus 7 g sausų mielių (arba 20 g šlapių) 6 šaukštai cukraus […]
Purūs čeburekai iš varškinės tešlos – skaniausia namų versija
Ingredientai Tešlai: 500 g varškės 400 g kvietinių miltų 3 kiaušiniai 1 šaukštelis kepimo miltelių Žiupsnelis druskos Įdarui: 800 g kiaulienos faršo 100 ml vandens […]
Namų skoniu dvelkianti frikadelių sriuba – soti ir kvapni vakarienei
Ingredientai: 250 g kiaulienos faršo (arba jautienos ar vištienos) 4 nedidelės bulvės 2 morkos 1 pomidoras ½ svogūno 2 lauro lapai 2 šaukštai aliejaus Druskos […]
Purios tešlos „ausytės“ su kefyru – greiti naminiai žagarėliai
Ingredientai: 500 g miltų (kiekis gali šiek tiek kisti) 200 g kefyro 100 g cukraus 1 kiaušinis 0,5 šaukštelio sodos 0,5 šaukštelio druskos Cukraus pudros […]
Obuolių trupininis pyragas – greitai pagaminamas ir visada pavykstantis
Ingredientai (8 porcijoms): Tešlai: 400 g kvietinių miltų 200 g sviesto 180 g rudojo cukraus 1 kiaušinis 1 šaukštelis kepimo miltelių 1 šaukštelis vanilinio cukraus […]
Švelni pieniška sriuba su naminiais kleckais – nostalgiškas vaikystės skonis
Ingredientai 1 litras pieno 1 kiaušinis 2 kupini šaukštai miltų Šiek tiek druskos Šiek tiek sviesto Paruošimo būdas Kiaušinį gerai išplakite su miltais, kol gausite […]
Bulviniai blyneliai su sultingu mėsos įdaru – sotus ir gardus naminis patiekalas
Ingredientai 8 vidutinio dydžio bulvės 1 nedidelis svogūnas 2 kiaušiniai Druska – pagal skonį Pipirai – pagal skonį Įdarui: 300 g maltos mėsos Druska – […]
Greita trinta pievagrybių sriuba su sūriu – paruošiama vos per 20 minučių
Ingredientai 250 g pievagrybių 3 bulvės (vidutinės, apie 300 g) 100 ml grietinėlės (tinka ir liesesnė, ir riebi) 50 g pelėsinio sūrio (nebūtinas, bet labai […]
