Šie kepti varškėčiai yra ne tik purūs ir minkšti, bet ir itin lengvai pagaminami. Naudojant riebesnę, sausesnę varškę bei tinkamą miltų kiekį, pavyks išgauti puikią konsistenciją. Jie tiks tiek pusryčiams, tiek kaip saldus užkandis.
Ingredientai
- 500 g varškės (riebesnės, sausesnės)
- 2 kiaušiniai
- 8 šaukštai miltų
- 2 šaukštai cukraus
- 1 šaukštelis vanilinio cukraus
- Žiupsnelis druskos
- Šiek tiek aliejaus kepimui
Gaminimo eiga
- Varškę pertrinkite per sietelį arba sutrinkite elektriniu trintuvu – taip varškėčiai bus ypatingai purūs.
- Į paruoštą varškę suberkite cukrų, vanilinį cukrų, druską, įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite. Tuomet suberkite miltus ir dar kartą kruopščiai permaišykite.
- Tešla turi būti lengvai formuojama ir nelipti prie rankų. Suformuokite tešlos „dešrą“, supjaustykite griežinėliais ir plačiu peiliu lengvai suformuokite apvalius kraštus.
- Kepkite įkaitintame aliejuje ant nedidelės ugnies iš abiejų pusių iki auksinės spalvos.
- Iškepusius varškėčius galima pabarstyti cukraus pudra ir patiekti su grietine arba jogurtu.
Patiekimo idėjos
Šie purūs kepti varškėčiai puikiai dera su uogiene, šviežiomis uogomis ar medumi. Juos galima tiekti tiek šiltus, tiek atvėsusius – skonis visada išliks puikus.