Ingredientai:
-
200 g varškės
-
200 g kvietinių miltų
-
3 dideli kiaušiniai
-
150 g sviesto
-
150 g cukraus
-
3 šaukštai razinų arba džiovintų spanguolių (nebūtina)
-
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
-
1 šaukštelis kepimo miltelių
Pabarstymui:
-
Cukraus pudros – pagal poreikį
Gaminimo eiga:
-
Sviestą ištirpinkite ir palikite šiek tiek pravėsti.
-
Į atvėsusį sviestą suberkite cukrų, vanilinį cukrų, sudėkite varškę. Viską plakite elektriniu plaktuvu iki vientisos masės.
-
Įmuškite po vieną kiaušinį, kaskart gerai išmaišydami.
-
Persijokite miltus su kepimo milteliais tiesiai į tą patį dubenį ir išmaišykite tešlą.
-
Įberkite razinas (arba spanguoles), lengvai permaišykite mentele.
-
Kekso formeles išklokite popieriniais įdėklais ir pripildykite apie ¾ jų tūrio.
-
Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 25–30 min., kol gražiai pagels. Patikrinkite mediniu pagaliuku – jis turi būti sausas.
-
Atvėsusius keksiukus apibarstykite cukraus pudra ir patiekite.