Purūs varškės keksiukai su razinomis – naminio skonio klasika

Purūs varškės keksiukai su razinomis

Ingredientai:

  • 200 g varškės

  • 200 g kvietinių miltų

  • 3 dideli kiaušiniai

  • 150 g sviesto

  • 150 g cukraus

  • 3 šaukštai razinų arba džiovintų spanguolių (nebūtina)

  • 2 šaukšteliai vanilinio cukraus

  • 1 šaukštelis kepimo miltelių

Pabarstymui:

  • Cukraus pudros – pagal poreikį

Gaminimo eiga:

  1. Sviestą ištirpinkite ir palikite šiek tiek pravėsti.

  2. Į atvėsusį sviestą suberkite cukrų, vanilinį cukrų, sudėkite varškę. Viską plakite elektriniu plaktuvu iki vientisos masės.

  3. Įmuškite po vieną kiaušinį, kaskart gerai išmaišydami.

  4. Persijokite miltus su kepimo milteliais tiesiai į tą patį dubenį ir išmaišykite tešlą.

  5. Įberkite razinas (arba spanguoles), lengvai permaišykite mentele.

  6. Kekso formeles išklokite popieriniais įdėklais ir pripildykite apie ¾ jų tūrio.

  7. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 25–30 min., kol gražiai pagels. Patikrinkite mediniu pagaliuku – jis turi būti sausas.

  8. Atvėsusius keksiukus apibarstykite cukraus pudra ir patiekite.