Rauginti kopūstai su rūkytomis dešrelėmis ir pomidoriniu padažu – soti klasika

Rauginti kopūstai su rūkytomis dešrelėmis

Receptas

Porcijų skaičius: 4

Reikės:

  • 700 g raugintų kopūstų

  • 3 didelės rūkytos dešrelės

  • 2 nedidelės morkos

  • ½ vidutinio svogūno

  • 3 v.š. pomidorų padažo

  • ½ a.š. ciberžolės (nebūtina)

  • ⅓ a.š. kmynų

  • 1 lauro lapas

  • 1 česnako skiltelė

  • šiek tiek aliejaus kepimui

Paruošimo trukmė: apie 1 valanda

Gaminimo eiga:

  1. Nulupkite morkas, svogūną ir česnaką. Morkas sutarkuokite stambia tarka, o likusius smulkiai sukapokite.

  2. Į didesnę keptuvę ar troškinimo puodą įpilkite aliejaus, įkaitinkite ant vidutinės-kiek stipresnės kaitros. Suberkite svogūną ir morkas, šiek tiek pakepinkite, tada sudėkite česnaką ir dar kelias minutes pakepinkite viską kartu.

  3. Jeigu kopūstai pernelyg rūgštūs, perplaukite juos po šaltu vandeniu sietelyje – taip sušvelninsite skonį.

  4. Suberkite raugintus kopūstus į keptuvę. Įpilkite tiek vandens, kad apsemtų iki pusės. Įmeskite lauro lapą, berkite kmynus, ciberžolę, paskaninkite druska ir pipirais. Gerai išmaišykite ir troškinkite apie 20 min. ant vidutinės ugnies.

  5. Tuo metu dešreles supjaustykite griežinėliais. Sudėkite jas į troškintus kopūstus kartu su pomidorų padažu. Viską dar kartą išmaišykite ir palikite troškintis papildomai 20–30 minučių, vis pamaišydami, kol beveik visas skystis nugaruos.

  6. Patiekite su bulvėmis, bulvių koše ar tiesiog šviežia duona. Skanaus!