Receptas
Porcijų skaičius: 4
Reikės:
-
700 g raugintų kopūstų
-
3 didelės rūkytos dešrelės
-
2 nedidelės morkos
-
½ vidutinio svogūno
-
3 v.š. pomidorų padažo
-
½ a.š. ciberžolės (nebūtina)
-
⅓ a.š. kmynų
-
1 lauro lapas
-
1 česnako skiltelė
-
šiek tiek aliejaus kepimui
Paruošimo trukmė: apie 1 valanda
Gaminimo eiga:
-
Nulupkite morkas, svogūną ir česnaką. Morkas sutarkuokite stambia tarka, o likusius smulkiai sukapokite.
-
Į didesnę keptuvę ar troškinimo puodą įpilkite aliejaus, įkaitinkite ant vidutinės-kiek stipresnės kaitros. Suberkite svogūną ir morkas, šiek tiek pakepinkite, tada sudėkite česnaką ir dar kelias minutes pakepinkite viską kartu.
-
Jeigu kopūstai pernelyg rūgštūs, perplaukite juos po šaltu vandeniu sietelyje – taip sušvelninsite skonį.
-
Suberkite raugintus kopūstus į keptuvę. Įpilkite tiek vandens, kad apsemtų iki pusės. Įmeskite lauro lapą, berkite kmynus, ciberžolę, paskaninkite druska ir pipirais. Gerai išmaišykite ir troškinkite apie 20 min. ant vidutinės ugnies.
-
Tuo metu dešreles supjaustykite griežinėliais. Sudėkite jas į troškintus kopūstus kartu su pomidorų padažu. Viską dar kartą išmaišykite ir palikite troškintis papildomai 20–30 minučių, vis pamaišydami, kol beveik visas skystis nugaruos.
-
Patiekite su bulvėmis, bulvių koše ar tiesiog šviežia duona. Skanaus!