Receptas
Porcijų skaičius: 4
Reikės:
-
700 g raugintų kopūstų
-
3 didelės rūkytos dešrelės
-
2 nedidelės morkos
-
½ vidutinio svogūno
-
3 v.š. pomidorų padažo
-
½ a.š. ciberžolės (nebūtina)
-
⅓ a.š. kmynų
-
1 lauro lapas
-
1 česnako skiltelė
-
Šiek tiek aliejaus kepimui
Paruošimo trukmė: apie 1 valanda
Gaminimo eiga:
-
Nulupkite morkas, svogūną ir česnaką. Morkas sutarkuokite stambia tarka, o svogūną ir česnaką smulkiai sukapokite.
-
Į didesnę keptuvę ar troškinimo puodą įpilkite aliejaus ir įkaitinkite. Suberkite svogūną ir morkas, šiek tiek pakepinkite. Po kelių minučių sudėkite česnaką ir kepkite dar šiek tiek.
-
Jei kopūstai labai rūgštūs, perplaukite juos po šaltu vandeniu.
-
Suberkite raugintus kopūstus į keptuvę. Įpilkite vandens, kad apsemtų iki pusės. Įmeskite lauro lapą, berkite kmynus, ciberžolę, druską ir pipirus. Išmaišykite ir troškinkite apie 20 min.
-
Dešreles supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į troškinį kartu su pomidorų padažu. Viską dar kartą išmaišykite ir troškinkite dar 20–30 min., kol skystis beveik nugaruos.
-
Patiekite su bulvėmis, bulvių koše ar šviežia duona. Skanaus!