Rauginti kopūstai su rūkytomis dešrelėmis ir pomidoriniu padažu – soti klasika

Rauginti kopūstai su rūkytomis dešrelėmis

Receptas

Porcijų skaičius: 4

Reikės:

  • 700 g raugintų kopūstų

  • 3 didelės rūkytos dešrelės

  • 2 nedidelės morkos

  • ½ vidutinio svogūno

  • 3 v.š. pomidorų padažo

  • ½ a.š. ciberžolės (nebūtina)

  • ⅓ a.š. kmynų

  • 1 lauro lapas

  • 1 česnako skiltelė

  • Šiek tiek aliejaus kepimui

Paruošimo trukmė: apie 1 valanda

Gaminimo eiga:

  1. Nulupkite morkas, svogūną ir česnaką. Morkas sutarkuokite stambia tarka, o svogūną ir česnaką smulkiai sukapokite.

  2. Į didesnę keptuvę ar troškinimo puodą įpilkite aliejaus ir įkaitinkite. Suberkite svogūną ir morkas, šiek tiek pakepinkite. Po kelių minučių sudėkite česnaką ir kepkite dar šiek tiek.

  3. Jei kopūstai labai rūgštūs, perplaukite juos po šaltu vandeniu.

  4. Suberkite raugintus kopūstus į keptuvę. Įpilkite vandens, kad apsemtų iki pusės. Įmeskite lauro lapą, berkite kmynus, ciberžolę, druską ir pipirus. Išmaišykite ir troškinkite apie 20 min.

  5. Dešreles supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į troškinį kartu su pomidorų padažu. Viską dar kartą išmaišykite ir troškinkite dar 20–30 min., kol skystis beveik nugaruos.

  6. Patiekite su bulvėmis, bulvių koše ar šviežia duona. Skanaus!