Ryški paelija su vištiena, jūros gėrybėmis ir daržovėmis – skonių fiesta lėkštėje

Ryški paelija su vištiena, jūros gėrybėmis

Ingredientai:

  • 2 vištienos krūtinėlės

  • 400 g jūros gėrybių mišinio

  • 2 stiklinės biriai virtų ryžių

  • 1 stiklinė vištienos sultinio

  • 1 saldžioji paprika

  • 0,5 svogūno

  • Sauja žaliųjų žirnelių

  • Sauja žirnelių ankščių

  • Pundelis petražolių

  • 2 šaukštai aliejaus

  • 1 šaukštas rūkytos paprikos miltelių

  • 1 česnako skiltelė

  • 1/3 šaukštelio kumino

  • Pagal skonį druskos ir pipirų

Paruošimo būdas:

  1. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir pakepinkite smulkintą svogūną, česnaką bei papriką, kol suminkštės.

  2. Dėkite gabaliukais supjaustytą vištieną ir apkepkite, kad gražiai apskrustų. Tuomet sudėkite jūros gėrybes ir pakepinkite, kol krevetės taps rausvos. Pagardinkite druska, pipirais, paprika, viską gerai išmaišykite.

  3. Sudėkite ryžius, kuminą, žirnelių ankštis, supilkite sultinį ir pavirkite kelias minutes, kol beveik visas skystis susigers. Galiausiai suberkite žirnelius ir dar šiek tiek patroškinkite.

  4. Prieš patiekiant pabarstykite kapotomis petražolėmis. Jei norite, galite užspausti šiek tiek citrinos sulčių – tai suteiks gaivumo.