Ingredientai:
-
2 vištienos krūtinėlės
-
400 g jūros gėrybių mišinio
-
2 stiklinės biriai virtų ryžių
-
1 stiklinė vištienos sultinio
-
1 saldžioji paprika
-
0,5 svogūno
-
Sauja žaliųjų žirnelių
-
Sauja žirnelių ankščių
-
Pundelis petražolių
-
2 šaukštai aliejaus
-
1 šaukštas rūkytos paprikos miltelių
-
1 česnako skiltelė
-
1/3 šaukštelio kumino
-
Pagal skonį druskos ir pipirų
Paruošimo būdas:
-
Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir pakepinkite smulkintą svogūną, česnaką bei papriką, kol suminkštės.
-
Dėkite gabaliukais supjaustytą vištieną ir apkepkite, kad gražiai apskrustų. Tuomet sudėkite jūros gėrybes ir pakepinkite, kol krevetės taps rausvos. Pagardinkite druska, pipirais, paprika, viską gerai išmaišykite.
-
Sudėkite ryžius, kuminą, žirnelių ankštis, supilkite sultinį ir pavirkite kelias minutes, kol beveik visas skystis susigers. Galiausiai suberkite žirnelius ir dar šiek tiek patroškinkite.
-
Prieš patiekiant pabarstykite kapotomis petražolėmis. Jei norite, galite užspausti šiek tiek citrinos sulčių – tai suteiks gaivumo.