Ingredientai
Porcijų skaičius: 4
-
200 g tikro sviesto
-
1 stiklinė cukraus
-
2 kiaušiniai
-
1 šaukštelis kepimo miltelių
-
Žiupsnelis druskos
-
Apie 600 g miltų
-
100 g šokolado
Paruošimo būdas
-
Minkštą sviestą gerai išsukite su cukrumi, kol masė taps puri. Tuomet įmuškite kiaušinius ir dar kartą išmaišykite.
-
Atskirame inde sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir druska. Po truputį berkite į sviesto–cukraus–kiaušinių masę, maišykite ir minkykite, kol tešla taps vientisa (neturėtų būti labai kieta).
-
Šokoladą supjaustykite nedideliais gabaliukais ir įminkykite į tešlą.
-
Tešlą palikite šaldytuve bent kelioms valandoms (galima laikyti iki 3 dienų).
-
Iš atvėsusios tešlos šaukštu imkite gabaliukus, formuokite rutuliukus, suplokite juos į nedidelius blynelius ir dėkite ant kepimo skardos.
-
Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 min., kol gražiai parauks.
-
Ištraukus iš orkaitės leiskite sausainiams pravėsti – jie dar labiau sutvirtės. Skanaus!