Naminiai sausainiai su tirpstančiais šokolado gabaliukais

Naminiai sausainiai su tirpstančiais šokolado gabaliukais

Ingredientai

Porcijų skaičius: 4

  • 200 g tikro sviesto

  • 1 stiklinė cukraus

  • 2 kiaušiniai

  • 1 šaukštelis kepimo miltelių

  • Žiupsnelis druskos

  • Apie 600 g miltų

  • 100 g šokolado

Paruošimo būdas

  1. Minkštą sviestą gerai išsukite su cukrumi, kol masė taps puri. Tuomet įmuškite kiaušinius ir dar kartą išmaišykite.

  2. Atskirame inde sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir druska. Po truputį berkite į sviesto–cukraus–kiaušinių masę, maišykite ir minkykite, kol tešla taps vientisa (neturėtų būti labai kieta).

  3. Šokoladą supjaustykite nedideliais gabaliukais ir įminkykite į tešlą.

  4. Tešlą palikite šaldytuve bent kelioms valandoms (galima laikyti iki 3 dienų).

  5. Iš atvėsusios tešlos šaukštu imkite gabaliukus, formuokite rutuliukus, suplokite juos į nedidelius blynelius ir dėkite ant kepimo skardos.

  6. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 min., kol gražiai parauks.

  7. Ištraukus iš orkaitės leiskite sausainiams pravėsti – jie dar labiau sutvirtės. Skanaus!