Receptas
Porcijų skaičius: 4
Reikės:
-
500 g kiaulienos
-
3 bulvės
-
2 morkos
-
1 raudona paprika
-
1 svogūnas
-
4 v.š. pomidorų padažo
-
4 v.š. grietinės
-
4 česnako skiltelės
-
1 sultinio kubelis
-
Šiek tiek krapų
-
Kiaulienos prieskonių
-
Vandens (apie pusę indelio kiekvienam)
Paruošimo laikas: apie 1 val. 30 min.
Gaminimo eiga:
-
Kiaulieną supjaustykite nedideliais gabalėliais ir apibarstykite prieskoniais, skirtais šios rūšies mėsai.
-
Daržoves nuvalykite: bulves, morkas, papriką ir svogūną supjaustykite stambesniais kubeliais. Česnaką susmulkinkite.
-
Į molinius indelius sluoksniais sudėkite mėsą, daržoves ir česnaką. Užpilkite vandeniu – tiek, kad apsemtų maždaug iki pusės indo.
-
Ant viršaus dėkite po šaukštą grietinės ir pomidorų padažo. Užbarstykite trupintu sultinio kubeliu ir kapotais krapais.
-
Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C ir kepkite indelius apie 1,5 val.
-
Patiekite iškart, kol dar karšta. Skanaus!