Sodrūs čenakai moliniuose puodukuose – klasika tiesiai iš orkaitės

Receptas

Porcijų skaičius: 4

Reikės:

  • 500 g kiaulienos

  • 3 bulvės

  • 2 morkos

  • 1 raudona paprika

  • 1 svogūnas

  • 4 v.š. pomidorų padažo

  • 4 v.š. grietinės

  • 4 česnako skiltelės

  • 1 sultinio kubelis

  • Šiek tiek krapų

  • Kiaulienos prieskonių

  • Vandens (apie pusę indelio kiekvienam)

Paruošimo laikas: apie 1 val. 30 min.

Gaminimo eiga:

  1. Kiaulieną supjaustykite nedideliais gabalėliais ir apibarstykite prieskoniais, skirtais šios rūšies mėsai.

  2. Daržoves nuvalykite: bulves, morkas, papriką ir svogūną supjaustykite stambesniais kubeliais. Česnaką susmulkinkite.

  3. Į molinius indelius sluoksniais sudėkite mėsą, daržoves ir česnaką. Užpilkite vandeniu – tiek, kad apsemtų maždaug iki pusės indo.

  4. Ant viršaus dėkite po šaukštą grietinės ir pomidorų padažo. Užbarstykite trupintu sultinio kubeliu ir kapotais krapais.

  5. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C ir kepkite indelius apie 1,5 val.

  6. Patiekite iškart, kol dar karšta. Skanaus!