Porcijų skaičius: 10
Ingredientai
Tešlai:
-
200 g cukraus
-
200 g karamelizuoto kondensuoto pieno
-
200 g grietinės
-
~250 g miltų
-
2 dideli kiaušiniai
-
2 šaukšteliai kepimo miltelių
Kremui:
-
400 ml grietinėlės (35 % riebumo)
-
2 šaukštai cukraus
Karameliniam kremui:
-
200 g karamelizuoto kondensuoto pieno
-
100 g sviesto
-
2 saujos skrudintų sūdytų žemės riešutų
Šokoladiniam pertepimui:
-
200 g juodojo šokolado
-
90 ml pieno
Sirupui:
-
200 ml virinto vandens
-
Šiek tiek cukraus
-
Keli lašai citrinų sulčių
Paruošimo laikas: daugiau nei 1 val.
Gaminimo eiga
-
Tešlos ruošimas:
Plakikliu suplakite kiaušinius su cukrumi, kol masė taps puri. Įmaišykite kambario temperatūros karamelizuotą kondensuotą pieną ir grietinę. Atsargiai įsijokite miltus su kepimo milteliais. Tešla turi būti riebios grietinės tirštumo. Padalinkite į 2 dalis. -
Biskvitų kepimas:
Supilkite tešlos dalį į kepimo formą, išklotą popieriumi. Kepkite 180 °C ~15–20 min, kol pagaliukas ištraukiamas sausas. Atvėsinkite. Taip iškepkite ir antrą biskvitą. Abu perpjaukite horizontaliai, kad gautumėte 4 lakštus. -
Šokolado sluoksnis:
Garų vonelėje ištirpinkite šokoladą, supilkite pieną ir išmaišykite iki vientisos masės. -
Grietinėlės kremas:
Plakite grietinėlę su cukrumi iki standumo. -
Karamelinis kremas:
Sviestą ir karamelinį pieną išsukite iki vientisos tekstūros, įmaišykite riešutus. -
Sirupo paruošimas:
Karštame vandenyje ištirpinkite cukrų, įspauskite kelis lašus citrinų sulčių. Skonis turi būti subalansuotas. -
Torto surinkimas:
1-asis lakštas: sirupas, šokoladas, pusė grietinėlės kremo.
2-asis lakštas: sirupas, šokoladas, visas karamelinis kremas su riešutais.
3-iasis lakštas: kaip pirmasis (paliekant šiek tiek kremo viršui).
4-asis lakštas: viršus – aptepti likusiu kremu. -
Brandinimas:
Torto viršų uždenkite ir dėkite į šaldytuvą per naktį, kad sustingtų ir skoniai susijungtų.