Karamelinis riešutų tortas su šokoladu – įkvėptas Snickers skonio

Karamelinis riešutų tortas su šokoladu

Porcijų skaičius: 10

Ingredientai

Tešlai:

  • 200 g cukraus

  • 200 g karamelizuoto kondensuoto pieno

  • 200 g grietinės

  • ~250 g miltų

  • 2 dideli kiaušiniai

  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių

Kremui:

  • 400 ml grietinėlės (35 % riebumo)

  • 2 šaukštai cukraus

Karameliniam kremui:

  • 200 g karamelizuoto kondensuoto pieno

  • 100 g sviesto

  • 2 saujos skrudintų sūdytų žemės riešutų

Šokoladiniam pertepimui:

  • 200 g juodojo šokolado

  • 90 ml pieno

Sirupui:

  • 200 ml virinto vandens

  • Šiek tiek cukraus

  • Keli lašai citrinų sulčių

Paruošimo laikas: daugiau nei 1 val.

Gaminimo eiga

  1. Tešlos ruošimas:
    Plakikliu suplakite kiaušinius su cukrumi, kol masė taps puri. Įmaišykite kambario temperatūros karamelizuotą kondensuotą pieną ir grietinę. Atsargiai įsijokite miltus su kepimo milteliais. Tešla turi būti riebios grietinės tirštumo. Padalinkite į 2 dalis.

  2. Biskvitų kepimas:
    Supilkite tešlos dalį į kepimo formą, išklotą popieriumi. Kepkite 180 °C ~15–20 min, kol pagaliukas ištraukiamas sausas. Atvėsinkite. Taip iškepkite ir antrą biskvitą. Abu perpjaukite horizontaliai, kad gautumėte 4 lakštus.

  3. Šokolado sluoksnis:
    Garų vonelėje ištirpinkite šokoladą, supilkite pieną ir išmaišykite iki vientisos masės.

  4. Grietinėlės kremas:
    Plakite grietinėlę su cukrumi iki standumo.

  5. Karamelinis kremas:
    Sviestą ir karamelinį pieną išsukite iki vientisos tekstūros, įmaišykite riešutus.

  6. Sirupo paruošimas:
    Karštame vandenyje ištirpinkite cukrų, įspauskite kelis lašus citrinų sulčių. Skonis turi būti subalansuotas.

  7. Torto surinkimas:
    1-asis lakštas: sirupas, šokoladas, pusė grietinėlės kremo.
    2-asis lakštas: sirupas, šokoladas, visas karamelinis kremas su riešutais.
    3-iasis lakštas: kaip pirmasis (paliekant šiek tiek kremo viršui).
    4-asis lakštas: viršus – aptepti likusiu kremu.

  8. Brandinimas:
    Torto viršų uždenkite ir dėkite į šaldytuvą per naktį, kad sustingtų ir skoniai susijungtų.