Sodrus itališkas Bolognese padažas su makaronais

Sodrus itališkas Bolognese padažas su makaronais

Ingredientai:

  • 3 v. š. aliejaus

  • 500 g maltos mėsos

  • 1 didelis svogūnas, smulkiai supjaustytas

  • 2 saliero stiebai, susmulkinti

  • 2 skiltelės česnako, išspaustos

  • 1 v. š. miltų

  • 90 g pomidorų tyrės

  • 150 ml jautienos sultinio

  • 150 ml sauso raudono vyno

  • 400 g konservuotų pomidorų (supjaustytų kubeliais)

  • Druska, juodieji pipirai

  • 500 g mėgstamų makaronų

Paruošimo būdas:

  1. Didelėje keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus. Sudėkite faršą, svogūnus ir salierus. Kepkite nuolat maišydami apie 5 minutes, kol mėsa iškeps ir praras rausvumą.

  2. Tuomet suberkite česnaką, įmaišykite pomidorų tyrę ir miltus. Kepkite dar apie minutę, nuolat maišydami.

  3. Supilkite jautienos sultinį ir vyną, įdėkite konservuotus pomidorus. Pagardinkite druska ir pipirais.

  4. Sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir leiskite padažui lėtai virti apie valandą, vis pamaišant, kol skoniai susijungs, o tekstūra taps tiršta.

  5. Tuo metu išvirkite makaronus pagal instrukciją ant pakuotės.

  6. Patiekite Bolognese padažą ant išvirtų makaronų. Skanaus!