Ingredientai:
-
3 v. š. aliejaus
-
500 g maltos mėsos
-
1 didelis svogūnas, smulkiai supjaustytas
-
2 saliero stiebai, susmulkinti
-
2 skiltelės česnako, išspaustos
-
1 v. š. miltų
-
90 g pomidorų tyrės
-
150 ml jautienos sultinio
-
150 ml sauso raudono vyno
-
400 g konservuotų pomidorų (supjaustytų kubeliais)
-
Druska, juodieji pipirai
-
500 g mėgstamų makaronų
Paruošimo būdas:
-
Didelėje keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus. Sudėkite faršą, svogūnus ir salierus. Kepkite nuolat maišydami apie 5 minutes, kol mėsa iškeps ir praras rausvumą.
-
Tuomet suberkite česnaką, įmaišykite pomidorų tyrę ir miltus. Kepkite dar apie minutę, nuolat maišydami.
-
Supilkite jautienos sultinį ir vyną, įdėkite konservuotus pomidorus. Pagardinkite druska ir pipirais.
-
Sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir leiskite padažui lėtai virti apie valandą, vis pamaišant, kol skoniai susijungs, o tekstūra taps tiršta.
-
Tuo metu išvirkite makaronus pagal instrukciją ant pakuotės.
-
Patiekite Bolognese padažą ant išvirtų makaronų. Skanaus!