Ingredientai
-
500 g kalakutų šlaunelių mėsos (apytikriai)
-
2 morkos
-
1 didesnis svogūnas (arba 2 mažesni)
-
2 šaukštai grietinės
-
2 česnako skiltelės
-
1 šaukštas kvietinių miltų
-
1 šaukštas pomidorų padažo
-
Vandens – pagal poreikį
-
Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
-
Druskos – pagal skonį
-
Česnakinių prieskonių – pagal skonį
-
Prieskoninių žolelių – pagal skonį
-
Kokosų aliejaus (ar kito pasirinkto) – pagal skonį
-
Prieskonių paukštienai – pagal skonį
Gaminimo eiga
-
Kalakutienos mėsą supjaustykite mažesniais gabaliukais, pagardinkite pipirais, prieskoniais paukštienai bei česnakiniais prieskoniais.
-
Morkas sutarkuokite stambia tarka, o svogūnus ir česnaką smulkiai supjaustykite.
-
Į įkaitintą keptuvę įdėkite šiek tiek aliejaus, apkepkite kalakutieną, tada pridėkite svogūnus, česnaką ir morkas. Kepkite, kol daržovės suminkštės.
-
Pabarstykite miltais ir gerai išmaišykite. Tuomet įmaišykite pomidorų padažą, grietinę ir pilkite tiek vandens, kad vos apsemtų mėsą. Pagardinkite druska ir prieskoninėmis žolelėmis. Uždengus troškinkite dar apie 20 minučių, retkarčiais pamaišydami.
-
Šis troškinys puikiai dera su bulvių koše ar kitais mėgstamais garnyrais. Skanaus!