Ingredientai
-
4 kiaušiniai
-
250 g smulkiai tarkuotų morkų
-
250 g kvietinių miltų
-
200 g cukraus (arba pagal skonį)
-
180 ml aliejaus
-
50 g krakmolo
-
2 a. š. kepimo miltelių
-
1 a. š. vanilinio cukraus
-
Žiupsnelis druskos
Gaminimo eiga
-
Morkas sutarkuokite smulkia tarka ir atidėkite.
-
Kiaušinius išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos, kol masė taps šviesi ir puri.
-
Į plakinį supilkite aliejų, suberkite tarkuotas morkas ir viską išmaišykite.
-
Atskirame dubenyje sumaišykite persijotus miltus su krakmolu bei kepimo milteliais. Įmaišykite šį mišinį į tešlą, bet per ilgai nemaišykite – užteks, kad produktai susijungtų.
-
Supilkite paruoštą masę į kepimo formą (ji turi būti patepta sviestu ir pabarstyta miltais arba išklota kepimo popieriumi).
-
Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 40–50 minučių – tikslus laikas priklausys nuo formos dydžio. Patikrinkite mediniu pagaliuku – jeigu jis ištraukiamas sausas, pyragas jau paruoštas.
-
Išėmus iš orkaitės leiskite pyragui šiek tiek atvėsti. Norint – galite apibarstyti cukraus pudra ir tiekti šiltą ar visiškai atvėsusį.
Skanaus!