Ingredientai
Tešlai:
-
250 g vandens
-
140 g kvietinių miltų (550D tipo)
-
2 kiaušiniai (M dydžio)
-
60 g sviesto
-
20 g cukraus
-
Žiupsnelis druskos
Apvoliojimui:
-
200 g cukraus
-
2 arbatiniai šaukšteliai cinamono
Kepimui:
-
1 litras aliejaus
Padažui:
-
150 g pieniško šokolado
-
125 g 35 % riebumo grietinėlės
-
30 g medaus
Gaminimo eiga
-
Į nedidelį puodą supilkite vandenį, sudėkite sviesto gabalėlius, suberkite cukrų ir žiupsnelį druskos. Kaitinkite, kol užvirs.
-
Į verdantį skystį suberkite visus miltus iškart. Maišykite mediniu šaukštu, kol masė susijungs ir atšoks nuo sienelių. Perkelkite į dubenį ir leiskite šiek tiek pravėsti – apie 5–7 minutes.
-
Į šiltą tešlą įmuškite po vieną kiaušinį, po kiekvieno gerai išmaišydami iki vientisos, glotnios konsistencijos. Mikseris labai praverčia.
-
Didelėje keptuvėje ar puode įkaitinkite aliejų – jo turėtų būti tiek, kad spurgos galėtų plūduriuoti.
-
Paruoštą tešlą sukrėskite į konditerinį maišelį su žvaigždiniu antgaliu (Ø 12). Spaudžiant virš karšto aliejaus formuokite juosteles, nukirpkite peiliu.
-
Kepkite kelias minutes, retkarčiais pavartydami, kad gražiai apskrustų iš visų pusių.
-
Išimkite ant popierinių rankšluosčių, o šiek tiek pravėsusias apvoliokite cukraus ir cinamono mišinyje.
-
Padažui pašildykite grietinėlę (neužvirinkite) ir užpilkite ją ant smulkinto šokolado. Palaukite minutę, tuomet maišykite, kol išgausite vientisą kremą. Įmaišykite medų.