Traškios ispaniškos churros su šokoladiniu kremu – naminis desertas, kuris sužavės

Traškios ispaniškos churros

Ingredientai

Tešlai:

  • 250 g vandens

  • 140 g kvietinių miltų (550D tipo)

  • 2 kiaušiniai (M dydžio)

  • 60 g sviesto

  • 20 g cukraus

  • Žiupsnelis druskos

Apvoliojimui:

  • 200 g cukraus

  • 2 arbatiniai šaukšteliai cinamono

Kepimui:

  • 1 litras aliejaus

Padažui:

  • 150 g pieniško šokolado

  • 125 g 35 % riebumo grietinėlės

  • 30 g medaus

Gaminimo eiga

  1. Į nedidelį puodą supilkite vandenį, sudėkite sviesto gabalėlius, suberkite cukrų ir žiupsnelį druskos. Kaitinkite, kol užvirs.

  2. Į verdantį skystį suberkite visus miltus iškart. Maišykite mediniu šaukštu, kol masė susijungs ir atšoks nuo sienelių. Perkelkite į dubenį ir leiskite šiek tiek pravėsti – apie 5–7 minutes.

  3. Į šiltą tešlą įmuškite po vieną kiaušinį, po kiekvieno gerai išmaišydami iki vientisos, glotnios konsistencijos. Mikseris labai praverčia.

  4. Didelėje keptuvėje ar puode įkaitinkite aliejų – jo turėtų būti tiek, kad spurgos galėtų plūduriuoti.

  5. Paruoštą tešlą sukrėskite į konditerinį maišelį su žvaigždiniu antgaliu (Ø 12). Spaudžiant virš karšto aliejaus formuokite juosteles, nukirpkite peiliu.

  6. Kepkite kelias minutes, retkarčiais pavartydami, kad gražiai apskrustų iš visų pusių.

  7. Išimkite ant popierinių rankšluosčių, o šiek tiek pravėsusias apvoliokite cukraus ir cinamono mišinyje.

  8. Padažui pašildykite grietinėlę (neužvirinkite) ir užpilkite ją ant smulkinto šokolado. Palaukite minutę, tuomet maišykite, kol išgausite vientisą kremą. Įmaišykite medų.