Švelni pieniška sriuba su naminiais kleckais – nostalgiškas vaikystės skonis

Švelni pieniška sriuba

Ingredientai

  • 1 litras pieno

  • 1 kiaušinis

  • 2 kupini šaukštai miltų

  • Šiek tiek druskos

  • Šiek tiek sviesto

Paruošimo būdas

  1. Kiaušinį gerai išplakite su miltais, kol gausite vientisą, tirštą masę.

  2. Į puodą supilkite pieną, užvirinkite ir pagardinkite žiupsneliu druskos.

  3. Kai pienas užverda, burokine tarka pertrinkite kiaušinio ir miltų masę tiesiai į puodą, kad susiformuotų smulkūs kleckai.

  4. Pavirkite dar porą minučių ant nedidelės ugnies, kol kleckai išvirs.

  5. Nukelkite nuo kaitros, pagardinkite gabalėliu sviesto. Jei norisi saldumo – galima berti šiek tiek cukraus pagal skonį.