Tradicinė agrastų uogienė – natūralus saldumas žiemai

Ši agrastų uogienė ruošiama pagal senovinį metodą, leidžiantį išlaikyti uogų natūralų skonį ir spalvą. Receptas paprastas, tačiau rezultatas – gardus, aromatingas ir puikiai tinkantis žiemos atsargoms.

Ingredientai

  • 1 kilogramas agrastų
  • 1 kilogramas cukraus
  • 500 mililitrų vandens
  • 1 šaukštelis cinamono

Paruošimo būdas

  1. Iš cukraus ir vandens išvirkite sirupą, tuomet atvėsinkite.
  2. Agrastus parinkite vienodai prinokusius, bet ne pernokusius. Pašalinkite kotelius ir taureles, nuplaukite, subadykite mediniu virbeliu, užpilkite verdančiu vandeniu, kad suminkštėtų odelė, ir gerai nuvarvinkite.
  3. Paruoštus agrastus suberkite į atvėsusį sirupą ir palikite parai.
  4. Kitą dieną uogas kiaurasamčiu išgriebkite, sirupą užvirinkite ir supilkite atgal ant uogų. Palikite dar vienai parai.
  5. Trečią dieną pakartokite procesą: išgriebkite uogas, užvirinkite sirupą, supilkite ant jų, įberkite cinamono ir trumpai pavirkite kelias minutes ant silpnos ugnies.
  6. Karštą uogienę supilstykite į iškaitintus stiklainius, užsukite steriliais dangteliais, apverskite ir palikite atvėsti.

Patarimas

Virinant uogienę per ilgai, agrastų odelė gali sukietėti, todėl geriau virti trumpiau, kad išliktų minkštos ir sultingos uogos.