Ši agrastų uogienė ruošiama pagal senovinį metodą, leidžiantį išlaikyti uogų natūralų skonį ir spalvą. Receptas paprastas, tačiau rezultatas – gardus, aromatingas ir puikiai tinkantis žiemos atsargoms.
Ingredientai
- 1 kilogramas agrastų
- 1 kilogramas cukraus
- 500 mililitrų vandens
- 1 šaukštelis cinamono
Paruošimo būdas
- Iš cukraus ir vandens išvirkite sirupą, tuomet atvėsinkite.
- Agrastus parinkite vienodai prinokusius, bet ne pernokusius. Pašalinkite kotelius ir taureles, nuplaukite, subadykite mediniu virbeliu, užpilkite verdančiu vandeniu, kad suminkštėtų odelė, ir gerai nuvarvinkite.
- Paruoštus agrastus suberkite į atvėsusį sirupą ir palikite parai.
- Kitą dieną uogas kiaurasamčiu išgriebkite, sirupą užvirinkite ir supilkite atgal ant uogų. Palikite dar vienai parai.
- Trečią dieną pakartokite procesą: išgriebkite uogas, užvirinkite sirupą, supilkite ant jų, įberkite cinamono ir trumpai pavirkite kelias minutes ant silpnos ugnies.
- Karštą uogienę supilstykite į iškaitintus stiklainius, užsukite steriliais dangteliais, apverskite ir palikite atvėsti.
Patarimas
Virinant uogienę per ilgai, agrastų odelė gali sukietėti, todėl geriau virti trumpiau, kad išliktų minkštos ir sultingos uogos.