Traški kepta duona su česnakiniu sūrio užtepu
Ingredientai:
-
400 g šviesios duonos
Padažui:
-
200 g fermentinio sūrio
-
4 šaukštai majonezo
-
3 česnako skiltelės
Kepimui:
-
Aliejaus pagal poreikį
Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 20 min
-
Duoną supjaustykite tokio dydžio gabaliukais, kokių norėtumėte – geriausia pailgais „pagaliukais“, kad būtų patogu mirkyti į padažą.
-
Keptuvėje įkaitinkite aliejų – turėtų būti jo tiek, kad apsemtų bent pusę duonos gabaliuko. Duoną apkepkite iš abiejų pusių, tik neperkepti – kitaip sukietės. Iškepusią duoną dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų aliejaus perteklius.
-
Padažui: tarkuokite sūrį, česnaką susmulkinkite arba sutrinkite, viską sumaišykite su majonezu. Maišykite tol, kol gausite vientisą, gana drėgną masę. Ragaukite – jei trūksta majonezo ar česnako, koreguokite pagal skonį.
-
Prieš patiekiant, padažą galite lengvai pašildyti (pavyzdžiui, mikrobangėje), kad skoniai susijungtų. Jei masė bus per tiršta – įpilkite šlakelį vandens.