Traški kepta duona su česnakiniu sūrio užtepu

Traški kepta duona su česnakiniu sūrio užtepu

Traški kepta duona su česnakiniu sūrio užtepu

Ingredientai:

  • 400 g šviesios duonos

Padažui:

  • 200 g fermentinio sūrio

  • 4 šaukštai majonezo

  • 3 česnako skiltelės

Kepimui:

  • Aliejaus pagal poreikį

Paruošimo būdas:

Paruošimo laikas: Apie 20 min

  1. Duoną supjaustykite tokio dydžio gabaliukais, kokių norėtumėte – geriausia pailgais „pagaliukais“, kad būtų patogu mirkyti į padažą.

  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų – turėtų būti jo tiek, kad apsemtų bent pusę duonos gabaliuko. Duoną apkepkite iš abiejų pusių, tik neperkepti – kitaip sukietės. Iškepusią duoną dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų aliejaus perteklius.

  3. Padažui: tarkuokite sūrį, česnaką susmulkinkite arba sutrinkite, viską sumaišykite su majonezu. Maišykite tol, kol gausite vientisą, gana drėgną masę. Ragaukite – jei trūksta majonezo ar česnako, koreguokite pagal skonį.

  4. Prieš patiekiant, padažą galite lengvai pašildyti (pavyzdžiui, mikrobangėje), kad skoniai susijungtų. Jei masė bus per tiršta – įpilkite šlakelį vandens.