Traškios ispaniškos čiūros su cinamono cukrumi – naminis skanumynas iš vos kelių produktų

Traškios ispaniškos čiūros

Ingredientai:

  • 250 ml vandens

  • 100 g sviesto

  • 1 žiupsnelis druskos

  • 150 g kvietinių miltų

  • 3 kiaušiniai

  • cukrus – apibarstymui

  • malto cinamono – pagal skonį

Kepimui:

  • 1 litras aliejaus

Paruošimas:

  1. Į nedidelį puodą supilkite vandenį, sudėkite sviestą, įberkite druskos ir kaitinkite, kol sviestas pilnai ištirps, bet vandens neužvirinkite.

  2. Į dubenį suberkite miltus, tada supilkite sviesto ir vandens mišinį. Maišykite, kol susidarys vientisa masė. Įmuškite kiaušinius po vieną, kiekvieną kartą gerai išmaišydami. Galite tai atlikti tiek rankiniu būdu, tiek elektriniu plaktuvu.

  3. Įdėkite tešlą į konditerinį maišelį su žvaigždutės formos antgaliu. Jei tokio neturite, naudokite kelis tvirtus plastikinius maišelius – jų galą nukirpkite apie 2 cm pločiu.

  4. Įkaitinkite aliejų keptuvėje arba puode. Išspauskite tešlą tiesiai į aliejų – formuokite maždaug 8–10 cm ilgio juosteles, kurios keptuvėje šiek tiek išsipūs. Kepkite, kol gražiai apskrus, vis pavartykite.

  5. Iškepusias čiūras iš karto išgriebkite ir dar karštas apvoliokite cukraus ir cinamono mišinyje. Taip jos pasidengs traškiu ir kvapniu sluoksniu.

Patarimas:

Puikiai dera su šokoladiniu padažu ar tiesiog kaip saldus užkandis su kava.