Trupininis pyragas su varške – greitas ir purus desertas

Šis trupininis pyragas su varške yra puikus pasirinkimas, kai norisi gardaus, bet lengvai pagaminamo deserto. Purus varškės įdaras ir sviestiniai trupiniai sukuria nuostabų skonio derinį.

Ingredientai

Porcijų skaičius: 8

Tešlai

  • 2 stiklinės miltų
  • 200 g šalto sviesto
  • 0,5 stiklinės cukraus

Įdarui

  • 500 g kreminės varškės
  • 4 kiaušiniai
  • 0,5 stiklinės cukraus (arba pagal skonį)
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus
  • Žiupsnelis druskos

Paruošimo būdas

  1. Miltus sumaišykite su cukrumi, įtarkuokite šaltą sviestą. Rankomis sutrinkite iki smulkių trupinių – masė bus gana sausa.
  2. Į dubenį sudėkite varškę, suberkite cukrų, vanilinį cukrų, druską, įmuškite kiaušinius. Elektriniu plakikliu suplakite iki vientisos masės.
  3. Kepimo formos dugną su nusegamais kraštais išklokite kepimo popieriumi. Suberkite apie 2/3 trupinių, paskirstykite tolygiai ir paspauskite šaukštu, suformuodami žemus kraštelius. Užpilkite varškės masę, o ant viršaus atsargiai užberkite likusius trupinius.
  4. Kepkite iki 190°C įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą. Leiskite šiek tiek atvėsti, kad sutvirtėtų, tačiau pjaustyti galite dar šiltą.

Patarimas

Norint dar ryškesnio skonio, į trupinius galima įmaišyti šiek tiek cinamono.