Šis trupininis pyragas su varške yra puikus pasirinkimas, kai norisi gardaus, bet lengvai pagaminamo deserto. Purus varškės įdaras ir sviestiniai trupiniai sukuria nuostabų skonio derinį.
Ingredientai
Porcijų skaičius: 8
Tešlai
- 2 stiklinės miltų
- 200 g šalto sviesto
- 0,5 stiklinės cukraus
Įdarui
- 500 g kreminės varškės
- 4 kiaušiniai
- 0,5 stiklinės cukraus (arba pagal skonį)
- 1 šaukštelis vanilinio cukraus
- Žiupsnelis druskos
Paruošimo būdas
- Miltus sumaišykite su cukrumi, įtarkuokite šaltą sviestą. Rankomis sutrinkite iki smulkių trupinių – masė bus gana sausa.
- Į dubenį sudėkite varškę, suberkite cukrų, vanilinį cukrų, druską, įmuškite kiaušinius. Elektriniu plakikliu suplakite iki vientisos masės.
- Kepimo formos dugną su nusegamais kraštais išklokite kepimo popieriumi. Suberkite apie 2/3 trupinių, paskirstykite tolygiai ir paspauskite šaukštu, suformuodami žemus kraštelius. Užpilkite varškės masę, o ant viršaus atsargiai užberkite likusius trupinius.
- Kepkite iki 190°C įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą. Leiskite šiek tiek atvėsti, kad sutvirtėtų, tačiau pjaustyti galite dar šiltą.
Patarimas
Norint dar ryškesnio skonio, į trupinius galima įmaišyti šiek tiek cinamono.