Blizgantys vyno margučiai: šventės stalo žvaigždės

Blizgantys vyno margučiai

Receptas

Porcijų skaičius: 10

Reikės:

  • 10 virtų kiaušinių su rudais lukštais

  • 1 butelis raudono vyno (geriausia – pusiau saldus, bet tinka ir sausas)

Paruošimo trukmė: apie 10 minučių (plius mirkymo laikas)

Gaminimo žingsniai:

  1. Išvirkite kiaušinius ir palikite juos atvėsti.

  2. Paruoškite platų indą – jo dugną išklokite keliais sluoksniais popierinių rankšluosčių.

  3. Suklokite kiaušinius taip, kad jie nesiliestų tarpusavyje. Užpilkite raudonuoju vynu – nebūtinas brangus. Pusiau saldus vynas suteikia ryškesnį žvilgesį, tačiau ir sausas veikia puikiai.

  4. Palikite mirkti mažiausiai 12 valandų. Ryškesnei spalvai – iki 24 val. Ištrauktus kiaušinius dėkite ant švaraus popieriaus ir leiskite jiems natūraliai išdžiūti. Pradžioje atrodys matiniai, bet vėliau įgaus žvilgesį.

  5. Norėdami margesnio efekto, švelniai patrinkite kiaušinio lukštą drėgna kempinėle.

Papildomi patarimai:

  • Redakcijos eksperimentas: Vietoje mirkymo, galite kiaušinius virti tiesiai vyne. Sudėkite juos į puodą, užpilkite vynu, virkite 7 minutes, tada palikite tame pačiame vyne 12 val. Spalva bus dar intensyvesnė.

  • Svarbu: Ištrauktų kiaušinių nešluostykite – tik džiūdami natūraliai jie įgauna blizgesį.

  • Vyno pasirinkimas: Tinka tiek alkoholinis, tiek nealkoholinis vynas. Jei kiaušinius valgys vaikai – rinkitės nealkoholinį.