Receptas
Porcijų skaičius: 10
Reikės:
-
10 virtų kiaušinių su rudais lukštais
-
1 butelis raudono vyno (geriausia – pusiau saldus, bet tinka ir sausas)
Paruošimo trukmė: apie 10 minučių (plius mirkymo laikas)
Gaminimo žingsniai:
-
Išvirkite kiaušinius ir palikite juos atvėsti.
-
Paruoškite platų indą – jo dugną išklokite keliais sluoksniais popierinių rankšluosčių.
-
Suklokite kiaušinius taip, kad jie nesiliestų tarpusavyje. Užpilkite raudonuoju vynu – nebūtinas brangus. Pusiau saldus vynas suteikia ryškesnį žvilgesį, tačiau ir sausas veikia puikiai.
-
Palikite mirkti mažiausiai 12 valandų. Ryškesnei spalvai – iki 24 val. Ištrauktus kiaušinius dėkite ant švaraus popieriaus ir leiskite jiems natūraliai išdžiūti. Pradžioje atrodys matiniai, bet vėliau įgaus žvilgesį.
-
Norėdami margesnio efekto, švelniai patrinkite kiaušinio lukštą drėgna kempinėle.
Papildomi patarimai:
-
Redakcijos eksperimentas: Vietoje mirkymo, galite kiaušinius virti tiesiai vyne. Sudėkite juos į puodą, užpilkite vynu, virkite 7 minutes, tada palikite tame pačiame vyne 12 val. Spalva bus dar intensyvesnė.
-
Svarbu: Ištrauktų kiaušinių nešluostykite – tik džiūdami natūraliai jie įgauna blizgesį.
-
Vyno pasirinkimas: Tinka tiek alkoholinis, tiek nealkoholinis vynas. Jei kiaušinius valgys vaikai – rinkitės nealkoholinį.