Receptas
Porcijų skaičius: 3
Reikės:
-
300 g spagečių
-
150 g pančetos (arba sūdytos/rūkytos kiaulienos šoninės)
-
120 g kietojo ar puskiečio sūrio (pvz., VILVI Memel Prussia)
-
4 kiaušinių tryniai
-
Žiupsnelis juodųjų pipirų
-
Druskos pagal skonį
Patiekimui:
-
Dar šiek tiek tarkuoto sūrio
-
Papildomai juodųjų pipirų
Paruošimo laikas: apie 20 minučių
Gaminimo eiga:
-
Pradėkite nuo sūrio – smulkiai jį sutarkuokite. Kiaušinių trynius sudėkite į dubenėlį ir lengvai išplakite, kad taptų vientisi.
-
Pančetą supjaustykite nedideliais kubeliais. Suberkite į sausą įkaitintą keptuvę ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol krašteliai taps traškūs. Tada nuimkite keptuvę nuo ugnies ir palikite šiek tiek atvėsti.
-
Užvirkite puodą vandens, pasūdykite ir išvirkite spagečius iki „al dente“ pagal pakuotės instrukciją.
-
Į trynių mišinį suberkite tarkuotą sūrį, įberkite pipirų, įmaišykite šiek tiek pančetos riebalų (1–2 šaukštus) ir trečdalį keptos mėsos. Išmaišykite.
-
Makaronus nukoškite, pasilikite šiek tiek virimo vandens.
-
Makaronus supilkite į keptuvę su pančeta. Įmaišykite trynių-sūrio masę, pilkite samtį virimo vandens ir greitai maišykite, kol viskas padengs kreminis padažas. Jei reikia – dar šiek tiek vandens.
-
Tiekti iš karto, apibarstant papildomu sūriu ir pipirais.
Patarimai:
-
Kiaušiniai: Naudojami tik tryniai. Juos pakankamai termiškai apdoroja karšti makaronai. Svarbu naudoti ką tik nukoštus spagečius.
-
Temperatūra: Jei tryniai susitraukė – keptuvė buvo per karšta. Leiskite jai šiek tiek atvėsti prieš maišydami.
-
Mėsa: Tradiciškai naudojamas Guanciale. Galite keisti pančeta ar šonine.
-
Kiekiai: 1 žmogui – ~100 g spagečių, 50 g mėsos, 40 g sūrio, 1 trynys + 1 papildomas visam patiekalui.
-
Sūris: Naudokite kokybišką, ką tik sutarkuotą kietą sūrį. Supakuoti tarkuoti sūriai tirpsta blogai.