Tikra itališka Carbonara – be grietinėlės, tik autentiškas skonis

Tikra itališka Carbonara

Receptas

Porcijų skaičius: 3

Reikės:

  • 300 g spagečių

  • 150 g pančetos (arba sūdytos/rūkytos kiaulienos šoninės)

  • 120 g kietojo ar puskiečio sūrio (pvz., VILVI Memel Prussia)

  • 4 kiaušinių tryniai

  • Žiupsnelis juodųjų pipirų

  • Druskos pagal skonį

Patiekimui:

  • Dar šiek tiek tarkuoto sūrio

  • Papildomai juodųjų pipirų

Paruošimo laikas: apie 20 minučių

Gaminimo eiga:

  1. Pradėkite nuo sūrio – smulkiai jį sutarkuokite. Kiaušinių trynius sudėkite į dubenėlį ir lengvai išplakite, kad taptų vientisi.

  2. Pančetą supjaustykite nedideliais kubeliais. Suberkite į sausą įkaitintą keptuvę ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol krašteliai taps traškūs. Tada nuimkite keptuvę nuo ugnies ir palikite šiek tiek atvėsti.

  3. Užvirkite puodą vandens, pasūdykite ir išvirkite spagečius iki „al dente“ pagal pakuotės instrukciją.

  4. Į trynių mišinį suberkite tarkuotą sūrį, įberkite pipirų, įmaišykite šiek tiek pančetos riebalų (1–2 šaukštus) ir trečdalį keptos mėsos. Išmaišykite.

  5. Makaronus nukoškite, pasilikite šiek tiek virimo vandens.

  6. Makaronus supilkite į keptuvę su pančeta. Įmaišykite trynių-sūrio masę, pilkite samtį virimo vandens ir greitai maišykite, kol viskas padengs kreminis padažas. Jei reikia – dar šiek tiek vandens.

  7. Tiekti iš karto, apibarstant papildomu sūriu ir pipirais.

Patarimai:

  • Kiaušiniai: Naudojami tik tryniai. Juos pakankamai termiškai apdoroja karšti makaronai. Svarbu naudoti ką tik nukoštus spagečius.

  • Temperatūra: Jei tryniai susitraukė – keptuvė buvo per karšta. Leiskite jai šiek tiek atvėsti prieš maišydami.

  • Mėsa: Tradiciškai naudojamas Guanciale. Galite keisti pančeta ar šonine.

  • Kiekiai: 1 žmogui – ~100 g spagečių, 50 g mėsos, 40 g sūrio, 1 trynys + 1 papildomas visam patiekalui.

  • Sūris: Naudokite kokybišką, ką tik sutarkuotą kietą sūrį. Supakuoti tarkuoti sūriai tirpsta blogai.