Minkštas aguonų keksas su gaiviu citrininiu glajumi

Minkštas aguonų keksas

Receptas

Porcijų skaičius: 8

Tešlai:

  • 400 g kvietinių miltų

  • 200 g grietinės

  • 100 g sviesto

  • 200 g cukraus

  • 4 kiaušiniai

  • 5 v.š. aguonų

  • 1 citrina

  • 1 v.š. vanilinio cukraus

  • 2 a.š. kepimo miltelių

Glajui:

  • 1 stiklinė cukraus pudros

  • 2 v.š. citrinos sulčių

  • Šiek tiek vandens (tiksliai pagal poreikį)

Papuošimui:

  • Žiupsnelis aguonų

Paruošimo laikas: apie 1 valanda

Gaminimo eiga:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C.

  2. Paruoškite ~2 litrų kekso formą – patepkite ją sviestu ar aliejumi.

  3. Ištirpinkite sviestą ir atvėsinkite. Miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų sumaišykite. Kiaušinius išplakite su cukrumi, tada įmaišykite miltų mišinį, sviestą ir grietinę. Maišykite, kol gausite vientisą, purią masę.

  4. Įmaišykite aguonas, sutarkuokite citrinos žievelę, supilkite sultis ir dar kartą išmaišykite. Supilkite tešlą į paruoštą formą.

  5. Kepkite orkaitės apačioje apie 50 minučių. Leiskite atvėsti formoje, tada išimkite ir atvėsinkite ant grotelių.

  6. Glajui sumaišykite cukraus pudrą su citrinos sultimis. Jei reikia, įlašinkite vandens, kad glajus būtų tinkamos tirštumos. Užpilkite ant kekso ir apibarstykite aguonomis.

  7. Skonis geriausiai atsiskleidžia po kelių valandų ar per naktį – tada keksas tampa dar aromatingesnis ir sodresnis.