Bulviniai blyneliai su sultingu mėsos įdaru – sotus ir gardus naminis patiekalas

Bulviniai blyneliai su sultingu mėsos įdaru

Ingredientai

  • 8 vidutinio dydžio bulvės

  • 1 nedidelis svogūnas

  • 2 kiaušiniai

  • Druskos – pagal skonį

  • Pipirų – pagal skonį

Įdarui:

  • 300 g maltos mėsos

  • Druskos – pagal skonį

  • Šiek tiek pipirų

  • (Galite papildyti mėgstamais mėsos prieskoniais)

Kepimui:

  • Aliejaus – tiek, kiek prireiks

Paruošimo eiga

  1. Bulves nulupkite ir smulkiai sutarkuokite kartu su svogūnu. Rankomis atsargiai nuspauskite skystį. Įmuškite kiaušinius, pagardinkite druska bei pipirais, viską kruopščiai išmaišykite.

  2. Įdarui faršą pagardinkite druska, pipirais (galite pridėti ir kitų mėgstamų prieskonių). Išmaišykite iki vientisos masės.

  3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ant vidutinės ugnies.

  4. Ant keptuvės dėkite šaukštą bulvių masės – tai bus blyno pagrindas. Tuomet rankomis suformuokite ploną faršo paplotėlį ir uždėkite jį ant bulvių. Viršų uždenkite kitu šaukštu bulvių tarkių, paskirstydami juos taip, kad įdaras liktų viduje.

  5. Sumažinkite kaitrą ir kepkite, kol blyneliai gražiai apskrus iš abiejų pusių. Kepkite neskubėdami, kad įdaras spėtų iškepti, o išorė taptų traški.

Patarimas

Šie blyneliai ypač skanūs su grietine arba česnakiniu padažu. Taip pat puikiai dera su raugintomis daržovėmis ar šviežiomis salotomis.