Gaivus varškės tinginys su kondensuotu pienu – vos per 20 minučių!

Gaivus varškės tinginys

Receptas

Porcijų skaičius: 10

Reikės:

  • 370 g sausainių (naudoti „Gaidelis“ ar kiti trapūs sausainiai)

  • 400 g varškės

  • 200 g sviesto

  • 200 g saldinto kondensuoto pieno

  • 1 a.š. vanilinio cukraus

Paruošimo laikas: apie 20 minučių (+ stingimo laikas)

Gaminimo eiga:

  1. Į dubenį sudėkite varškę kartu su kambario temperatūros sviesto kubeliais. Elektriniu trintuvu viską ištrinkite iki visiškai vientisos, švelnios konsistencijos – be varškės grūdelių.

  2. Supilkite kondensuotą pieną, įberkite vanilinio cukraus ir dar kartą pertrinkite, kad viskas tolygiai susijungtų.

  3. Sausainius sulaužykite smulkiais gabalėliais – panašaus dydžio kaip įprastam tinginiui. Suberkite į paruoštą varškės masę ir išmaišykite, kad viskas pasiskirstytų tolygiai.

  4. Mišinį sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą formą (tinka kekso ar kita norima forma). Tvirtai suspauskite, kad neliktų oro tarpų.

  5. Statykite šaldytuvan nakčiai, kad desertas sukietėtų ir įgautų tvirtą formą.

Papildomi patarimai:

  • Norite daugiau skonio ar tekstūros? Drąsiai eksperimentuokite: įberkite riešutų, aguonų, džiovintų vaisių ar net šaldytų uogų.

  • Citrinos žievelė suteiks malonaus gaivumo, o trupučiu kakavos galite paryškinti spalvą ir skonį.