Receptas
Porcijų skaičius: 10
Reikės:
-
370 g sausainių (naudoti „Gaidelis“ ar kiti trapūs sausainiai)
-
400 g varškės
-
200 g sviesto
-
200 g saldinto kondensuoto pieno
-
1 a.š. vanilinio cukraus
Paruošimo laikas: apie 20 minučių (+ stingimo laikas)
Gaminimo eiga:
-
Į dubenį sudėkite varškę kartu su kambario temperatūros sviesto kubeliais. Elektriniu trintuvu viską ištrinkite iki visiškai vientisos, švelnios konsistencijos – be varškės grūdelių.
-
Supilkite kondensuotą pieną, įberkite vanilinio cukraus ir dar kartą pertrinkite, kad viskas tolygiai susijungtų.
-
Sausainius sulaužykite smulkiais gabalėliais – panašaus dydžio kaip įprastam tinginiui. Suberkite į paruoštą varškės masę ir išmaišykite, kad viskas pasiskirstytų tolygiai.
-
Mišinį sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą formą (tinka kekso ar kita norima forma). Tvirtai suspauskite, kad neliktų oro tarpų.
-
Statykite šaldytuvan nakčiai, kad desertas sukietėtų ir įgautų tvirtą formą.
Papildomi patarimai:
-
Norite daugiau skonio ar tekstūros? Drąsiai eksperimentuokite: įberkite riešutų, aguonų, džiovintų vaisių ar net šaldytų uogų.
-
Citrinos žievelė suteiks malonaus gaivumo, o trupučiu kakavos galite paryškinti spalvą ir skonį.