Greitai marinuoti svogūnai – tobuli prie mėsos ar grilio patiekalų

Greitai marinuoti svogūnai

Receptas

Ingredientai (2–3 porcijoms):

  • 2 svogūnai

  • 100 ml verdančio vandens

  • 40 ml obuolių acto (galite keisti vyno arba 30 ml paprasto acto)

  • 2 a.š. cukraus (arba medaus)

  • 1 a.š. druskos

  • žiupsnelis lauro lapų

  • žiupsnelis juodųjų pipirų

  • šiek tiek džiovintų krapų

  • trupinėlis aitriosios paprikos miltelių

  • šiek tiek garstyčių grūdelių

Paruošimo laikas: apie 20 minučių (plius 30 min. marinavimui)

Gaminimo eiga:

  1. Į nedidelį indą sudėkite cukrų ir druską. Užpilkite šiuos ingredientus verdančiu vandeniu ir maišykite tol, kol viskas ištirps.

  2. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais. Sudėkite į stiklainį ar dubenėlį ir šiek tiek paspauskite – pavyzdžiui, naudodami kočėlo galą. Tai padės išsiskirti natūralioms sultims.

  3. Užpilkite ant svogūnų paruoštą karštą skystį, actą ir visus pasirinktus prieskonius. Uždenkite ir lengvai papurtykite indą, kad viskas pasiskirstytų tolygiai.

  4. Svogūnai įgaus skonį jau po 30 minučių, tačiau dar sodresni jie bus palaikyti per naktį šaldytuve.