Receptas
Ingredientai (2–3 porcijoms):
-
2 svogūnai
-
100 ml verdančio vandens
-
40 ml obuolių acto (galite keisti vyno arba 30 ml paprasto acto)
-
2 a.š. cukraus (arba medaus)
-
1 a.š. druskos
-
žiupsnelis lauro lapų
-
žiupsnelis juodųjų pipirų
-
šiek tiek džiovintų krapų
-
trupinėlis aitriosios paprikos miltelių
-
šiek tiek garstyčių grūdelių
Paruošimo laikas: apie 20 minučių (plius 30 min. marinavimui)
Gaminimo eiga:
-
Į nedidelį indą sudėkite cukrų ir druską. Užpilkite šiuos ingredientus verdančiu vandeniu ir maišykite tol, kol viskas ištirps.
-
Svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais. Sudėkite į stiklainį ar dubenėlį ir šiek tiek paspauskite – pavyzdžiui, naudodami kočėlo galą. Tai padės išsiskirti natūralioms sultims.
-
Užpilkite ant svogūnų paruoštą karštą skystį, actą ir visus pasirinktus prieskonius. Uždenkite ir lengvai papurtykite indą, kad viskas pasiskirstytų tolygiai.
-
Svogūnai įgaus skonį jau po 30 minučių, tačiau dar sodresni jie bus palaikyti per naktį šaldytuve.