INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 4
-
500 g morkų
-
80 ml saulėgrąžų aliejaus
-
0,5 svogūno
-
4 česnako skiltelės
-
2 šaukštai acto
-
2 šaukšteliai cukraus
-
1 šaukštelis druskos
-
1 šaukštelis aitriosios paprikos miltelių (reguliuoti pagal skonį)
-
1/3 šaukštelio maltos kalendros
PARUOŠIMAS
-
Nulupkite morkas ir sutarkuokite plonais šiaudeliais – naudokite specialią korėjietiškų morkų tarką arba rupią burokine tarka.
-
Į morkas įmaišykite prieskonius: druską, cukrų, aitriąją papriką ir kalendrą. Česnaką suspauskite ir sumaišykite su actu, tuomet supilkite į morkas.
-
Saulėgrąžų aliejuje apkepkite keliais gabalėliais padalintą svogūną, kol aliejus įgaus skonį. Svogūną išimkite. Karštą aliejų užpilkite ant morkų ir greitai viską išmaišykite.
-
Kai morkos atvės, perkelkite į šaldytuvą. Skonis geriausiai atsiskleidžia po kelių valandų ar per naktį. Šaldytuve sandariai laikomas patiekalas išsilaiko 4–5 dienas.