Greitai paruošiamos korėjietiškos morkos – aitrus ir gaivus skonis

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 4

  • 500 g morkų

  • 80 ml saulėgrąžų aliejaus

  • 0,5 svogūno

  • 4 česnako skiltelės

  • 2 šaukštai acto

  • 2 šaukšteliai cukraus

  • 1 šaukštelis druskos

  • 1 šaukštelis aitriosios paprikos miltelių (reguliuoti pagal skonį)

  • 1/3 šaukštelio maltos kalendros

PARUOŠIMAS

  1. Nulupkite morkas ir sutarkuokite plonais šiaudeliais – naudokite specialią korėjietiškų morkų tarką arba rupią burokine tarka.

  2. Į morkas įmaišykite prieskonius: druską, cukrų, aitriąją papriką ir kalendrą. Česnaką suspauskite ir sumaišykite su actu, tuomet supilkite į morkas.

  3. Saulėgrąžų aliejuje apkepkite keliais gabalėliais padalintą svogūną, kol aliejus įgaus skonį. Svogūną išimkite. Karštą aliejų užpilkite ant morkų ir greitai viską išmaišykite.

  4. Kai morkos atvės, perkelkite į šaldytuvą. Skonis geriausiai atsiskleidžia po kelių valandų ar per naktį. Šaldytuve sandariai laikomas patiekalas išsilaiko 4–5 dienas.