Įdaryti makaronai su mėsa – greitas ir sotus patiekalas

Šie įdaryti makaronai su mėsa, pomidorų padažu ir sūriu yra puikus pasirinkimas tiek kasdieniams pietums, tiek šeimos vakarienei. Paprastas paruošimas ir gardus rezultatas garantuotas.

Ingredientai

  • 12 makaronų vamzdelių (tinka ir kriauklės ar apvirti lazanijos lakštai)
  • 100 g mėgstamo, gerai besilydančio sūrio

Įdarui

  • 500 g maltos mėsos (kiauliena, jautiena, vištienos šlaunelių mėsa ar kita)
  • 1 vidutinio dydžio svogūnas
  • 1 didesnė morka (arba 2 mažos)
  • 2 šaukštai pomidorų padažo
  • 1 šaukštas grietinės (arba 50 ml grietinėlės)
  • 2 česnako skiltelės
  • 1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
  • 0,5 šaukštelio pipirų
  • Druskos pagal skonį
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus

Padažui

  • 350 g pomidorų padažo
  • 100 g grietinės (arba grietinėlės)

Paruošimo būdas

  1. Smulkiai supjaustykite svogūną, morką stambiai sutarkuokite.
  2. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite svogūną, morką, įspauskite česnaką ir pakepinkite, kol daržovės suminkštės.
  3. Suberkite maltą mėsą, raudonėlį ir maišant kepkite, kol mėsa neberausva. Įdėkite grietinės, pomidorų padažo, išmaišykite. Pagardinkite druska ir pipirais.
  4. Padažui sumaišykite grietinę su pomidorų padažu.
  5. Į mėsos įdarą įdarykite makaronus – naudokite šaukštelį arba konditerinį maišelį.
  6. Kepimo indo dugną patepkite padažu, sudėkite makaronus paliekant tarpus. Likusį įdarą sudėkite į tarpus, viršų aptepkite padažu, pabarstykite tarkuotu sūriu.
  7. Uždengkite folija arba dangčiu ir kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Nuėmus foliją, pakelkite temperatūrą iki 200°C ir kepkite dar 10–15 min., kol sūris apskrus.

Patarimas

Šį patiekalą galite ruošti ir su kitais mėgstamais įdarais – pavyzdžiui, daržovių ar grybų mišiniu.