Šie įdaryti makaronai su mėsa, pomidorų padažu ir sūriu yra puikus pasirinkimas tiek kasdieniams pietums, tiek šeimos vakarienei. Paprastas paruošimas ir gardus rezultatas garantuotas.
Ingredientai
- 12 makaronų vamzdelių (tinka ir kriauklės ar apvirti lazanijos lakštai)
- 100 g mėgstamo, gerai besilydančio sūrio
Įdarui
- 500 g maltos mėsos (kiauliena, jautiena, vištienos šlaunelių mėsa ar kita)
- 1 vidutinio dydžio svogūnas
- 1 didesnė morka (arba 2 mažos)
- 2 šaukštai pomidorų padažo
- 1 šaukštas grietinės (arba 50 ml grietinėlės)
- 2 česnako skiltelės
- 1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
- 0,5 šaukštelio pipirų
- Druskos pagal skonį
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
Padažui
- 350 g pomidorų padažo
- 100 g grietinės (arba grietinėlės)
Paruošimo būdas
- Smulkiai supjaustykite svogūną, morką stambiai sutarkuokite.
- Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite svogūną, morką, įspauskite česnaką ir pakepinkite, kol daržovės suminkštės.
- Suberkite maltą mėsą, raudonėlį ir maišant kepkite, kol mėsa neberausva. Įdėkite grietinės, pomidorų padažo, išmaišykite. Pagardinkite druska ir pipirais.
- Padažui sumaišykite grietinę su pomidorų padažu.
- Į mėsos įdarą įdarykite makaronus – naudokite šaukštelį arba konditerinį maišelį.
- Kepimo indo dugną patepkite padažu, sudėkite makaronus paliekant tarpus. Likusį įdarą sudėkite į tarpus, viršų aptepkite padažu, pabarstykite tarkuotu sūriu.
- Uždengkite folija arba dangčiu ir kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Nuėmus foliją, pakelkite temperatūrą iki 200°C ir kepkite dar 10–15 min., kol sūris apskrus.
Patarimas
Šį patiekalą galite ruošti ir su kitais mėgstamais įdarais – pavyzdžiui, daržovių ar grybų mišiniu.