Minkštas karamelinis tinginys be kepimo – saldus džiaugsmas akimirksniu

Minkštas karamelinis tinginys

INGREDIENTAI:

Porcijų skaičius: 16

  • 400 gramų sausainių (naudojau „Gaidelis“)

  • 400 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno („Rududu“)

  • 200 gramų sviesto

KARAMELINIO TINGINIO GAMINIMAS:

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

  1. Sausainius sulaužykite į nedidelius gabalėlius – kaip įprastam tinginiui.

  2. Į dubenį dėkite karamelizuotą kondensuotą pieną ir gabalėliais supjaustytą sviestą. Sutrinkite iki vientisos masės elektriniu trintuvu.

  3. Masę perkelkite į puodą ir kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol taps karšta ir pradės lengvai garuoti.

  4. Karštą masę supilkite ant sausainių ir gerai išmaišykite, kad visi sausainiai tolygiai pasidengtų.

  5. Viską sudėkite į pailgą kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Tvirtai suspauskite, kad neliktų tarpų.

  6. Pyragą dėkite į šaldytuvą bent kelioms valandoms arba geriausia – per naktį, kad sustingtų.

Patarimas:

Jeigu norite, sviestą ir Rududu galite tiesiog ištirpinti kartu puode – bus greičiau, tačiau trumpas trynimas prieš tai garantuos švelnesnę tekstūrą