Minkšti mėsos kukuliai orkaitėje su gardžiu padažu

INGREDIENTAI (4 porcijoms):

Kukuliams:

  • 500 g faršo

  • 80 g nevirtų ryžių

  • 1 morka

  • 1 svogūnas

  • 2 šaukštai majonezo

  • Druska, pipirai, česnako milteliai – pagal skonį

Padažui:

  • 250 ml vandens

  • 5 šaukštai pomidorų padažo

  • 3 šaukštai grietinės

  • 3 šaukštai majonezo

  • 2 šaukštai miltų

  • Prieskoniai – pagal skonį (pvz., krapai, saldžioji paprika)

Papildomai:

  • Tarkuoto fermentinio sūrio – pagal skonį

PARUOŠIMO BŪDAS (apie 1 val.):

  1. Pirmiausia išvirkite ryžius – virkite trumpiau nei įprastai, kad jie liktų tvirti, nes dar bus troškinami orkaitėje. Atvėsinkite.

  2. Morką sutarkuokite, svogūną smulkiai supjaustykite ir apkepkite keptuvėje, kol šiek tiek suminkštės. Atvėsinkite.

  3. Į didelį dubenį sudėkite faršą, ryžius, apkepintas daržoves, majonezą, pagardinkite druska, pipirais, česnako milteliais. Iš visko suformuokite vidutinio dydžio kukulius ir išdėliokite juos kepimo formoje.

  4. Padažui sumaišykite pomidorų padažą, grietinę, majonezą ir miltus. Po truputį pilkite vandenį, kad neliktų gumuliukų. Pagardinkite mėgstamais prieskoniais (puikiai tinka krapai). Supilkite padažą ant kukulių.

  5. Kepimo formą uždenkite folija ir dėkite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 50 minučių.

  6. Likus maždaug 10 min. iki kepimo pabaigos, nuimkite foliją, kad viršus šiek tiek apskrustų.

  7. Iškepusius kukulius apibarstykite tarkuotu sūriu ir vėl trumpam pašaukite į orkaitę, kol sūris ištirps.