Ingredientai
-
6 stiklinės kvietinių miltų
-
2 stiklinės karšto vandens
-
6 šaukštai aliejaus
-
0,5 šaukštelio druskos
Gaminimo eiga
-
Į didelį dubenį suberkite miltus ir druską, išmaišykite. Viduryje padarykite duobutę ir supilkite karštą vandenį. Trumpai pamaišykite, tada supilkite aliejų ir užminkykite vientisą tešlą. Minkykite, kol neliks sausų miltų ir masė taps minkšta bei elastinga.
-
Iš tešlos padarykite rutulį, atgnybkite po nedidelį gabalėlį ir iškočiokite piršto ilgio juostelėmis. Kiekvieną jų prispauskite ir pervyniokite per smulkios tarkos vidinę, dantytą pusę. Taip formuokite visus ežiukus ir išdėliokite ant lėkštės.
-
Užvirinkite vandenį dideliame puode. Sudėkite ežiukus į verdantį vandenį ir virkite ant vidutinės kaitros, kol jie pakils į paviršių. Tuomet virkite dar apie 5 minutes.
-
Patiekite dar karštus – puikiai dera su grietine, spirgučiais arba švelniu baltu padažu su svogūniukais. Skanaus!