INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 4
-
1,5 litro sultinio
-
3 vidutinės bulvės
-
300 g grybų (pievagrybiai ar iš anksto apvirti miško grybai)
-
1 vnt morka
-
1 vnt svogūnas
-
50 g sviesto
-
Pagal skonį druskos
-
Šiek tiek pipirų
PARUOŠIMAS
-
Į puodą supilkite sultinį ir užvirkite. Sudėkite nedideliais kubeliais pjaustytas bulves ir virkite apie 10–15 minučių, kol jos pradės minkštėti.
-
Kol bulvės verda, keptuvėje ant sviesto apkepkite smulkintą svogūną, kol šis taps gražiai auksinės spalvos. Tuomet sudėkite plonais pusžiedžiais supjaustytą morką ir dar trumpai pakepinkite. Galiausiai įdėkite pasmulkintus grybus ir viską kartu troškinkite apie 10 minučių, kol išgaruos grybuose esantis skystis.
-
Paruoštą daržovių ir grybų mišinį sudėkite į puode verdantį sultinį. Pagardinkite druska ir pipirais, pavirkite dar kelias minutes ant silpnos ugnies.
-
Baigiant virti, galite pagardinti smulkintomis petražolėmis ar krapais. Jei norisi švelnesnio skonio – įmaišykite šaukštą grietinės ar šlakelį pieno.
Patarimas: Ši sriuba puikiai dera su griežinėliu šviežios duonos arba baltos bandelės. Galite naudoti tiek šviežius, tiek šaldytus grybus – svarbiausia, kad jie būtų aromatingi.