Orkaitėje keptas nostalgiškas omletas – purumas iš vaikystės

Orkaitėje keptas nostalgiškas omletas

Ingredientai

  • 6 kiaušiniai

  • 300 ml pieno

  • žiupsnelis druskos

  • truputis sviesto (kepimo formai ištepti)

Paruošimo būdas

  1. Į dubenį įmuškite kiaušinius ir šluotele lengvai paplakite, kol tryniai visiškai susijungs su baltymais. Suberkite šiek tiek druskos, supilkite pieną ir dar kartą švelniai perplakite. Naudokite tik rankinę šluotelę – elektriniu mikseriu plakant galima perplakti, o tai sumažins omleto purumą.

  2. Paruoštą kiaušinių ir pieno mišinį supilkite į sviestu pateptą kepimo indą arba paskirstykite į kelias mažesnes formeles.

  3. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol paviršius įgaus šviesiai rudą spalvą, o vidus bus pakilęs ir purus.

Patarimas:

Omletą skanu patiekti su šviežiomis daržovėmis, trupučiu sviesto ar net šlakeliu medaus – priklausomai nuo to, ar norisi saldžiai, ar sūriai.