Ingredientai
-
6 kiaušiniai
-
300 ml pieno
-
žiupsnelis druskos
-
truputis sviesto (kepimo formai ištepti)
Paruošimo būdas
-
Į dubenį įmuškite kiaušinius ir šluotele lengvai paplakite, kol tryniai visiškai susijungs su baltymais. Suberkite šiek tiek druskos, supilkite pieną ir dar kartą švelniai perplakite. Naudokite tik rankinę šluotelę – elektriniu mikseriu plakant galima perplakti, o tai sumažins omleto purumą.
-
Paruoštą kiaušinių ir pieno mišinį supilkite į sviestu pateptą kepimo indą arba paskirstykite į kelias mažesnes formeles.
-
Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol paviršius įgaus šviesiai rudą spalvą, o vidus bus pakilęs ir purus.
Patarimas:
Omletą skanu patiekti su šviežiomis daržovėmis, trupučiu sviesto ar net šlakeliu medaus – priklausomai nuo to, ar norisi saldžiai, ar sūriai.