Ingredientai Porcijų skaičius: 4 1,5 litro sultinio 3 vidutinės bulvės 300 g grybų (pievagrybiai ar iš anksto apvirti miško grybai) 1 vnt morka 1 vnt […]
Sotus naminis plovas iš kazano su lietuvišku poskoniu
Ingredientai Porcijų skaičius: 8 1,5 kg kiaulienos mentės 500 g plikytų ryžių 500 g morkų 500 g svogūnų 175 g taukų (arba aliejaus) 1 galva […]
Greitai paruošiamos korėjietiškos morkos – aitrus ir gaivus skonis
Ingredientai Porcijų skaičius: 4 500 g morkų 80 ml saulėgrąžų aliejaus 0,5 svogūno 4 česnako skiltelės 2 šaukštai acto 2 šaukšteliai cukraus 1 šaukštelis druskos […]
Sultingi bulviniai vėdarai orkaitėje – senoviškai, bet paprastai
Ingredientai Porcijų skaičius: 4 1 kg bulvių 0,5 pakelio kiaulių žarnų (apie 2,5 metro) 250 ml pieno 150 g rūkytų lašinių 1 vidutinio dydžio svogūnas […]
Minkšta ir soti naminė pica su saliami – visai šeimai
Ingredientai Picos pagrindui: 250 ml pieno 2 kiaušiniai 130 g sviesto (kambario temperatūros) 700 g kvietinių miltų 30 g šviežių mielių 0,5 šaukštelio sodos Druskos […]
Orkaitėje apskrudę bulvių švilpikai su gardžiu šoninės grietinėlės padažu
Ingredientai Švilpikams: 800 g virtų bulvių 100 g miltų 1 kiaušinis Šiek tiek druskos Šiek tiek sviesto (švilpikų paviršiui patepti) Padažui: 500 ml grietinėlės 200 […]
Naminiai sausainiai su tirpstančiais šokolado gabaliukais
Ingredientai Porcijų skaičius: 4 200 g tikro sviesto 1 stiklinė cukraus 2 kiaušiniai 1 šaukštelis kepimo miltelių Žiupsnelis druskos Apie 600 g miltų 100 g […]
Minkšti mėsos kukuliai orkaitėje su gardžiu padažu
Ingredientai (4 porcijoms): Kukuliams: 500 g faršo 80 g nevirtų ryžių 1 morka 1 svogūnas 2 šaukštai majonezo Druska, pipirai, česnako milteliai – pagal skonį […]
Šokoladinis braunis su paprastais ingredientais – skanu ir taupu
Ingredientai (apie 12 porcijų): 250 g cukraus (geriausia – pusė paprasto, pusė rudojo) 160 ml neutralaus skonio aliejaus (arba 200 g tirpinto sviesto) 70 g […]
Maži kepti čeburekai su sultingu vištienos įdaru kefyro tešloje
Ingredientai (apie 14 vnt.): Tešlai: 350 g kvietinių miltų 250 g kefyro 2 šaukštai aliejaus 0,5 šaukštelio sodos Žiupsnelis druskos Įdarui: 250 g maltos mėsos […]