Ingredientai:
-
500 g šaldytų koldūnų su kiaulienos įdaru
-
200 ml grietinėlės (tinka bet kokio riebumo)
-
100 g sūrio, gerai besilydančio
-
100 g šaltai rūkyto kumpio arba šoninės
-
2 šaukštai pomidorų padažo
-
1 kiaušinis
-
1 šaukštelis itališkų arba Provanso žolelių
-
0,5 šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių
-
0,5 šaukštelio juodųjų pipirų
-
0,5 šaukštelio česnako miltelių arba 1–2 skiltelės česnako
Paruošimo būdas:
-
Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C (viršus + apačia, be vėjelio).
-
Koldūnus suberkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 1–2 minutėmis trumpiau nei nurodyta ant pakuotės (jei smulkūs – virkite apie 4 min nuo iškilimo).
-
Tuo metu supjaustykite kumpį nedideliais gabaliukais ir sutarkuokite sūrį.
-
Išvirus koldūnus, gerai nuvarvinkite ir sudėkite į kepimo indą. Pusę jų pabarstykite puse kumpio ir sūrio, tada dėkite likusius koldūnus ir likusį kumpį.
-
Atskirame dubenyje suplakite kiaušinį su grietinėle ir visais prieskoniais. Šį mišinį tolygiai užpilkite ant koldūnų.
-
Viršų patepkite pomidorų padažu ir pabarstykite likusiu sūriu.
-
Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20–25 minutes, kol gražiai apskrus ir išsilydys sūris. Jei norisi traškesnio paviršiaus, paskutines 5 min galite padidinti temperatūrą iki 220 °C.
-
Patiekdami papuoškite šviežiais žalumynais – čiobreliais, petražolėmis ar svogūnų laiškais.
Patarimas:
Šis patiekalas puikiai tiks skubantiems – sotus, šiltas ir gardus apkepas pagaminamas itin greitai be didelio vargo.