Sotus koldūnų apkepas su sūriu ir grietinėlės padažu – vos per pusvalandį

Sotus koldūnų apkepas

Ingredientai:

  • 500 g šaldytų koldūnų su kiaulienos įdaru

  • 200 ml grietinėlės (tinka bet kokio riebumo)

  • 100 g sūrio, gerai besilydančio

  • 100 g šaltai rūkyto kumpio arba šoninės

  • 2 šaukštai pomidorų padažo

  • 1 kiaušinis

  • 1 šaukštelis itališkų arba Provanso žolelių

  • 0,5 šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių

  • 0,5 šaukštelio juodųjų pipirų

  • 0,5 šaukštelio česnako miltelių arba 1–2 skiltelės česnako

Paruošimo būdas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C (viršus + apačia, be vėjelio).

  2. Koldūnus suberkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 1–2 minutėmis trumpiau nei nurodyta ant pakuotės (jei smulkūs – virkite apie 4 min nuo iškilimo).

  3. Tuo metu supjaustykite kumpį nedideliais gabaliukais ir sutarkuokite sūrį.

  4. Išvirus koldūnus, gerai nuvarvinkite ir sudėkite į kepimo indą. Pusę jų pabarstykite puse kumpio ir sūrio, tada dėkite likusius koldūnus ir likusį kumpį.

  5. Atskirame dubenyje suplakite kiaušinį su grietinėle ir visais prieskoniais. Šį mišinį tolygiai užpilkite ant koldūnų.

  6. Viršų patepkite pomidorų padažu ir pabarstykite likusiu sūriu.

  7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20–25 minutes, kol gražiai apskrus ir išsilydys sūris. Jei norisi traškesnio paviršiaus, paskutines 5 min galite padidinti temperatūrą iki 220 °C.

  8. Patiekdami papuoškite šviežiais žalumynais – čiobreliais, petražolėmis ar svogūnų laiškais.

Patarimas:

Šis patiekalas puikiai tiks skubantiems – sotus, šiltas ir gardus apkepas pagaminamas itin greitai be didelio vargo.