Sultingas jautienos kepsnys su rozmarinu – paprastai ir greitai

Sultingas jautienos kepsnys su rozmarinu

Ingredientai:

  • 1 jautienos antrekoto arba išpjovos kepsnys

  • 1 šakelė rozmarino

  • Šiek tiek česnako

  • Druskos pagal skonį

  • Pipirų pagal skonį

  • Aliejaus kepimui

Paruošimo būdas:

  1. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi, kol aliejus ims skleisti vos pastebimą dūmelį – tai ženklas, kad temperatūra tinkama.

  2. Įdėkite kepsnį į keptuvę ir kepkite apie 15–20 sekundžių vienoje pusėje. Apverskite ir kepkite tiek pat kitoje pusėje.

  3. Tęskite vartymą kas keliasdešimt sekundžių, kol pasieksite norimą iškepimo lygį (vidutiniškai keptas, gerai iškeptas ir pan.).

  4. Likus kelioms minutėms iki kepimo pabaigos, po kepsniu dėkite rozmarino šakelę ir šiek tiek česnako – tai suteiks mėsai subtilų aromatą.

  5. Iškepus, padėkite kepsnį ant pjaustymo lentos, pridenkite kepimo popieriumi ir palikite 2 minutėms „pailsėti“. Taip sultys pasiskirstys tolygiai.

  6. Pabaigoje pabarstykite druska bei pipirais. Supjaustykite ir patiekite. Skanaus!

Patarimas:

Jei neturite maisto termometro, kepsnio iškepimo lygį galite įvertinti paspaudę – kuo kietesnis, tuo labiau iškepęs.