Sušiai su lašiša namuose – paprasta ir gardu net be patirties

Sušiai su lašiša namuose

Ingredientai:

Sušiams:

  • 5 nori (jūros dumblių) lakštai

  • 150 g lašišos filė

  • 1 agurkas

  • 4 šaukštai majonezo

Ryžiams:

  • 2 stiklinės sušių ryžių

  • 2,5 stiklinės vandens

  • 4 šaukštai ryžių acto

  • 2 šaukštai cukraus

  • 1 šaukštelis druskos

Gaminimo eiga:

  1. Išvirkite ryžius pagal pakuotės nurodymus – svarbu nepervirti, kad jie išlaikytų formą.

  2. Sumaišykite actą, cukrų ir druską, pakaitinkite, kol viskas ištirps. Leiskite šiek tiek atvėsti, tuomet supilkite į dar šiltus ryžius ir atsargiai išmaišykite. Palikite atvėsti iki kambario temperatūros.

  3. Ant bambukinio kilimėlio (ar švaraus rankšluosčio su maistine plėvele) uždėkite nori lapą. Drėgnomis rankomis paskirstykite ryžius, palikdami viršutinį kraštelį švarų.

  4. Ant ryžių sudėkite plonais šiaudeliais supjaustytą agurką, lašišą ir šiek tiek majonezo.

  5. Suvyniokite viską į ritinį, naudodami kilimėlį – spausti švelniai, bet tvirtai.

  6. Aštriu, drėgnu peiliu ritinį supjaustykite į 6–8 gabalėlius.

  7. Patiekite su sojos padažu, vasabiu ir marinuotu imbieru.

Patarimai:

  • Neturite bambukinio kilimėlio? Tiks rankšluostis su plėvele – svarbiausia, kad būtų švaru ir galima sukti.

  • Norite paįvairinti? Į vidų dėkite avokado, kreminio sūrio ar krabų lazdelių.

  • Naudokite tik šviežią, kokybišką žuvį – tai garantuos gerą skonį ir saugų valgymą.