Švelniai marinuotos šparaginės pupelės žiemos atsargoms

Švelniai marinuotos šparaginės pupelės

Švelniai marinuotos šparaginės pupelės žiemos atsargoms

Ingredientai:

  • Šparaginės pupelės

Marinatui:

  • 1 litras vandens

  • 3 valgomieji šaukštai cukraus

  • 1 valgomasis šaukštas druskos

  • 100 ml acto

  • Lauro lapai

  • Kvapieji pipirai (žirneliais)

Paruošimo eiga:

  1. Pirmiausia nuplaukite šparagines pupeles ir nukarpykite abiejuose galuose esančias uodegėles.

  2. Sudėkite į verdantį vandenį ir pavirkite apie 10 minučių, kad šiek tiek suminkštėtų.

  3. Tuo metu į iškaitintus stiklainius įdėkite kelis lauro lapelius ir keletą kvapiųjų pipirų.

  4. Apvirtas pupeles tvarkingai sudėkite į stiklainius.

  5. Paruoškite marinatą – užvirinkite vandenį, suberkite cukrų, druską ir supilkite actą. Išmaišykite, kad ištirptų.

  6. Karštu marinatu užpilkite pupeles stiklainiuose iki viršaus.

  7. Užsukite dangtelius, apverskite stiklainius dangteliais žemyn, apklokite ir palikite atvėsti.

  8. Laikykite vėsioje, tamsioje vietoje – puikiai tinka žiemos atsargoms.