Švelniai marinuotos šparaginės pupelės žiemos atsargoms
Ingredientai:
-
Šparaginės pupelės
Marinatui:
-
1 litras vandens
-
3 valgomieji šaukštai cukraus
-
1 valgomasis šaukštas druskos
-
100 ml acto
-
Lauro lapai
-
Kvapieji pipirai (žirneliais)
Paruošimo eiga:
-
Pirmiausia nuplaukite šparagines pupeles ir nukarpykite abiejuose galuose esančias uodegėles.
-
Sudėkite į verdantį vandenį ir pavirkite apie 10 minučių, kad šiek tiek suminkštėtų.
-
Tuo metu į iškaitintus stiklainius įdėkite kelis lauro lapelius ir keletą kvapiųjų pipirų.
-
Apvirtas pupeles tvarkingai sudėkite į stiklainius.
-
Paruoškite marinatą – užvirinkite vandenį, suberkite cukrų, druską ir supilkite actą. Išmaišykite, kad ištirptų.
-
Karštu marinatu užpilkite pupeles stiklainiuose iki viršaus.
-
Užsukite dangtelius, apverskite stiklainius dangteliais žemyn, apklokite ir palikite atvėsti.
-
Laikykite vėsioje, tamsioje vietoje – puikiai tinka žiemos atsargoms.