Greita lašišos sriuba su grietinėle – švelni ir kvapni

Greita lašišos sriuba su grietinėle

Ingredientai

  • 1,5 l žuvies sultinio

  • 450 g lašišos filė

  • 200 g bulvių

  • 250 ml 35 % riebumo grietinėlės

  • 1 didelė morka

  • 1 svogūnas

  • 40 g sviesto

  • 1 pundelis krapų

  • druskos pagal skonį

  • maltų juodųjų pipirų pagal skonį

Paruošimo būdas

  1. Lašišą supjaustykite nedideliais gabaliukais. Bulves susmulkinkite mažais kubeliais, morką sutarkuokite arba smulkiai supjaustykite, o svogūną susmulkinkite peiliu.

  2. Įkaitinkite puodą, ištirpdykite sviestą ir suberkite svogūną. Kepkite kelias minutes, kol šiek tiek suminkštės. Supilkite žuvies sultinį, sudėkite bulves ir morkas, ir virkite apie 15 minučių – iki kol daržovės suminkštės.

  3. Tuomet į puodą dėkite lašišos gabalėlius, įpilkite grietinėlės ir švelniai išmaišykite. Virkite dar keletą minučių, kol žuvis išvirs. Pagardinkite pagal skonį druska ir pipirais.

  4. Krapus smulkiai sukapokite. Supilkite sriubą į lėkštes, pabarstykite žalumynais ir patiekite.