Ingredientai
-
1,5 l žuvies sultinio
-
450 g lašišos filė
-
200 g bulvių
-
250 ml 35 % riebumo grietinėlės
-
1 didelė morka
-
1 svogūnas
-
40 g sviesto
-
1 pundelis krapų
-
druskos pagal skonį
-
maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Paruošimo būdas
-
Lašišą supjaustykite nedideliais gabaliukais. Bulves susmulkinkite mažais kubeliais, morką sutarkuokite arba smulkiai supjaustykite, o svogūną susmulkinkite peiliu.
-
Įkaitinkite puodą, ištirpdykite sviestą ir suberkite svogūną. Kepkite kelias minutes, kol šiek tiek suminkštės. Supilkite žuvies sultinį, sudėkite bulves ir morkas, ir virkite apie 15 minučių – iki kol daržovės suminkštės.
-
Tuomet į puodą dėkite lašišos gabalėlius, įpilkite grietinėlės ir švelniai išmaišykite. Virkite dar keletą minučių, kol žuvis išvirs. Pagardinkite pagal skonį druska ir pipirais.
-
Krapus smulkiai sukapokite. Supilkite sriubą į lėkštes, pabarstykite žalumynais ir patiekite.