Namų skoniu dvelkianti frikadelių sriuba – soti ir kvapni vakarienei

Namų skoniu dvelkianti frikadelių sriuba

Ingredientai:

  • 250 g kiaulienos faršo (arba jautienos ar vištienos)

  • 4 nedidelės bulvės

  • 2 morkos

  • 1 pomidoras

  • ½ svogūno

  • 2 lauro lapai

  • 2 šaukštai aliejaus

  • Druskos pagal skonį

  • Pipirų pagal skonį

  • Truputis žalumynų (nebūtina)

  • Šiek tiek ryžių

Gaminimo eiga:

  1. Maltą mėsą pagardinkite druska, pipirais, įmaišykite smulkintą svogūną ir, jei norite, šiek tiek žalumynų. Iš gautos masės formuokite frikadeles norimo dydžio.

  2. Morkas bei bulves nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Pomidorą nublanširuokite arba nuskuskite ir smulkiai supjaustykite.

  3. Įkaitinkite aliejų puode, sudėkite morkas ir bulves. Pakepinkite keletą minučių, tuomet įdėkite pomidorą ir dar trumpai pakepinkite. Supilkite apie 1,5 litro vandens (reguliuokite pagal pageidaujamą tirštumą).

  4. Kai sriuba užvirs, įdėkite lauro lapus, įberkite nuplautus ryžius ir po vieną atsargiai sudėkite frikadeles. Virkite apie 20 minučių, kol visi ingredientai suminkštės. Pagardinkite prieskoniais.

  5. Patiekdami galite pagardinti kapotais žalumynais ar šaukšteliu grietinės.