Ingredientai:
-
250 g kiaulienos faršo (arba jautienos ar vištienos)
-
4 nedidelės bulvės
-
2 morkos
-
1 pomidoras
-
½ svogūno
-
2 lauro lapai
-
2 šaukštai aliejaus
-
Druskos pagal skonį
-
Pipirų pagal skonį
-
Truputis žalumynų (nebūtina)
-
Šiek tiek ryžių
Gaminimo eiga:
-
Maltą mėsą pagardinkite druska, pipirais, įmaišykite smulkintą svogūną ir, jei norite, šiek tiek žalumynų. Iš gautos masės formuokite frikadeles norimo dydžio.
-
Morkas bei bulves nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Pomidorą nublanširuokite arba nuskuskite ir smulkiai supjaustykite.
-
Įkaitinkite aliejų puode, sudėkite morkas ir bulves. Pakepinkite keletą minučių, tuomet įdėkite pomidorą ir dar trumpai pakepinkite. Supilkite apie 1,5 litro vandens (reguliuokite pagal pageidaujamą tirštumą).
-
Kai sriuba užvirs, įdėkite lauro lapus, įberkite nuplautus ryžius ir po vieną atsargiai sudėkite frikadeles. Virkite apie 20 minučių, kol visi ingredientai suminkštės. Pagardinkite prieskoniais.
-
Patiekdami galite pagardinti kapotais žalumynais ar šaukšteliu grietinės.