INGREDIENTAI (8 porcijoms):
Tešlai:
-
400 g kvietinių miltų
-
200 g sviesto
-
180 g rudojo cukraus
-
1 kiaušinis
-
1 šaukštelis kepimo miltelių
-
1 šaukštelis vanilinio cukraus
-
Žiupsnelis druskos
-
Žiupsnelis cinamono
Įdarui:
-
4 obuoliai
-
1 citrina
-
2 šaukšteliai rudojo cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS (apie 45 min):
-
Į dubenį suberkite visus sausus tešlos ingredientus. Įmuškite kiaušinį, sudėkite gabaliukais supjaustytą sviestą ir rankomis trinkite, kol susiformuos birūs trupiniai.
-
Obuolius supjaustykite plonomis skiltelėmis. Apšlakstykite citrinos sultimis ir lengvai pamaišykite.
-
Kepimo formą išklokite popieriumi. Pusę tešlos paskleiskite formoje ir delnais paspauskite – tai bus pagrindas.
-
Dėkite obuolių sluoksnį, kiekvieną sluoksnį šiek tiek pabarstykite ruduoju cukrumi. Ant viršaus suberkite likusius tešlos trupinius – galima ir užtarkuoti.
-
Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes, kol viršutinis sluoksnis gražiai paruduos.
Patarimas:
Naudokite vidutinio dydžio kepimo skardą (pvz., ~32×42 cm), kad pyragas iškeptų tolygiai ir būtų lengva pjaustyti porcijomis.