Obuolių trupininis pyragas – greitai pagaminamas ir visada pavykstantis

Obuolių trupininis pyragas

INGREDIENTAI (8 porcijoms):

Tešlai:

  • 400 g kvietinių miltų

  • 200 g sviesto

  • 180 g rudojo cukraus

  • 1 kiaušinis

  • 1 šaukštelis kepimo miltelių

  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus

  • Žiupsnelis druskos

  • Žiupsnelis cinamono

Įdarui:

  • 4 obuoliai

  • 1 citrina

  • 2 šaukšteliai rudojo cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS (apie 45 min):

  1. Į dubenį suberkite visus sausus tešlos ingredientus. Įmuškite kiaušinį, sudėkite gabaliukais supjaustytą sviestą ir rankomis trinkite, kol susiformuos birūs trupiniai.

  2. Obuolius supjaustykite plonomis skiltelėmis. Apšlakstykite citrinos sultimis ir lengvai pamaišykite.

  3. Kepimo formą išklokite popieriumi. Pusę tešlos paskleiskite formoje ir delnais paspauskite – tai bus pagrindas.

  4. Dėkite obuolių sluoksnį, kiekvieną sluoksnį šiek tiek pabarstykite ruduoju cukrumi. Ant viršaus suberkite likusius tešlos trupinius – galima ir užtarkuoti.

  5. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes, kol viršutinis sluoksnis gražiai paruduos.

Patarimas:

Naudokite vidutinio dydžio kepimo skardą (pvz., ~32×42 cm), kad pyragas iškeptų tolygiai ir būtų lengva pjaustyti porcijomis.