Ingredientai
Tešlai:
-
500 g varškės
-
400 g kvietinių miltų
-
3 kiaušiniai
-
1 šaukštelis kepimo miltelių
-
Žiupsnelis druskos
Įdarui:
-
800 g kiaulienos faršo
-
100 ml vandens
-
1 svogūnas
-
1 česnako skiltelė
-
Šiek tiek juodųjų pipirų
Kepimui:
-
Aliejaus pagal poreikį
Gaminimo eiga
-
Varškę gerai ištrinkite su kiaušiniais ir žiupsneliu druskos. Pamažu suberkite miltus, iš anksto sumaišytus su kepimo milteliais. Minkykite, kol gausite elastingą, nelimpančią prie rankų tešlą.
-
Paruoštą tešlą iškočiokite į lakštą. Išspauskite apvalius skritulius naudodami puodelį ar formelę.
-
Į maltą mėsą sudėkite smulkintą svogūną, česnaką, pipirus ir įpilkite šalto vandens – taip įdaras bus sultingesnis.
-
Ant kiekvieno tešlos skritulio dėkite šaukštelį įdaro, užlenkite per pusę ir tvirtai suspauskite kraštus – galite naudoti šakutę, kad kraštai būtų dailūs.
-
Įkaitinkite aliejų keptuvėje ar puode ir apkepkite čeburekus iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.
Patarimas:
Skaniausia naudoti 9 % riebumo varškę iš kvadratinių pakelių – tokia tešla tampa itin puri.