Purūs čeburekai iš varškinės tešlos – skaniausia namų versija

Purūs čeburekai iš varškinės tešlos

Ingredientai

Tešlai:

  • 500 g varškės

  • 400 g kvietinių miltų

  • 3 kiaušiniai

  • 1 šaukštelis kepimo miltelių

  • Žiupsnelis druskos

Įdarui:

  • 800 g kiaulienos faršo

  • 100 ml vandens

  • 1 svogūnas

  • 1 česnako skiltelė

  • Šiek tiek juodųjų pipirų

Kepimui:

  • Aliejaus pagal poreikį

Gaminimo eiga

  1. Varškę gerai ištrinkite su kiaušiniais ir žiupsneliu druskos. Pamažu suberkite miltus, iš anksto sumaišytus su kepimo milteliais. Minkykite, kol gausite elastingą, nelimpančią prie rankų tešlą.

  2. Paruoštą tešlą iškočiokite į lakštą. Išspauskite apvalius skritulius naudodami puodelį ar formelę.

  3. Į maltą mėsą sudėkite smulkintą svogūną, česnaką, pipirus ir įpilkite šalto vandens – taip įdaras bus sultingesnis.

  4. Ant kiekvieno tešlos skritulio dėkite šaukštelį įdaro, užlenkite per pusę ir tvirtai suspauskite kraštus – galite naudoti šakutę, kad kraštai būtų dailūs.

  5. Įkaitinkite aliejų keptuvėje ar puode ir apkepkite čeburekus iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.

Patarimas:

Skaniausia naudoti 9 % riebumo varškę iš kvadratinių pakelių – tokia tešla tampa itin puri.