Trupininis pyragas su švelniu varškės įdaru – paprasta ir greita

Trupininis pyragas su švelniu varškės įdaru

Receptas

Porcijų skaičius: 8

Ingredientai

Pagrindui:

  • 2 stiklinės kvietinių miltų

  • 200 g šalto sviesto

  • 0,5 stiklinės cukraus

Įdarui:

  • 500 g kreminės varškės

  • 4 kiaušiniai

  • 0,5 stiklinės cukraus (reguliuokite pagal skonį)

  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus

  • Žiupsnelis druskos

Paruošimo laikas: daugiau nei 1 valanda

Gaminimo eiga:

  1. Trupinių paruošimas:
    Miltus sumaišykite su cukrumi. Įtarkuokite šaltą sviestą tiesiai į dubenį ir trinkite tarp pirštų, kol susidarys smulkūs, birūs trupiniai. Masė turėtų išlikti biri.

  2. Įdaro gamyba:
    Į kitą dubenį sudėkite varškę, cukrų, vanilinį cukrų, žiupsnį druskos ir įmuškite kiaušinius. Viską plakikliu perplakite, kad susidarytų vientisa, glotni masė.

  3. Formavimas:
    Apvalios formos su nusegamais kraštais dugną išklokite kepimo popieriumi. Įberkite 2/3 trupinių ir tolygiai paskirstykite. Lengvai paspauskite, kad susiformuotų pagrindas ir krašteliai. Užpilkite varškės masę, tuomet atsargiai pabarstykite likusiais trupiniais – venkite spaudimo, kad jie liktų paviršiuje.

  4. Kepimas:
    Kepkite 190 °C įkaitintoje orkaitėje apie 60 minučių, kol viršus gražiai paruduos. Prieš pjaustant palikite šiek tiek pravėsti, bet pyragą galima tiekti dar šiltą.