Receptas
Porcijų skaičius: 8
Ingredientai
Pagrindui:
-
2 stiklinės kvietinių miltų
-
200 g šalto sviesto
-
0,5 stiklinės cukraus
Įdarui:
-
500 g kreminės varškės
-
4 kiaušiniai
-
0,5 stiklinės cukraus (reguliuokite pagal skonį)
-
1 šaukštelis vanilinio cukraus
-
Žiupsnelis druskos
Paruošimo laikas: daugiau nei 1 valanda
Gaminimo eiga:
-
Trupinių paruošimas:
Miltus sumaišykite su cukrumi. Įtarkuokite šaltą sviestą tiesiai į dubenį ir trinkite tarp pirštų, kol susidarys smulkūs, birūs trupiniai. Masė turėtų išlikti biri. -
Įdaro gamyba:
Į kitą dubenį sudėkite varškę, cukrų, vanilinį cukrų, žiupsnį druskos ir įmuškite kiaušinius. Viską plakikliu perplakite, kad susidarytų vientisa, glotni masė. -
Formavimas:
Apvalios formos su nusegamais kraštais dugną išklokite kepimo popieriumi. Įberkite 2/3 trupinių ir tolygiai paskirstykite. Lengvai paspauskite, kad susiformuotų pagrindas ir krašteliai. Užpilkite varškės masę, tuomet atsargiai pabarstykite likusiais trupiniais – venkite spaudimo, kad jie liktų paviršiuje. -
Kepimas:
Kepkite 190 °C įkaitintoje orkaitėje apie 60 minučių, kol viršus gražiai paruduos. Prieš pjaustant palikite šiek tiek pravėsti, bet pyragą galima tiekti dar šiltą.